Гуардиола: Ел Класико ми липсва, беше мачът на века


Гуардиола: Ел Класико ми липсва, беше мачът на века
Снимка: Getty Images/Guliver

2298 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че понякога му липсват дербитата между Барселона и Реал Мадрид. Каталунецът води Барселона в периода 2008-2012 година, а в периода 1990 - 2001 г. беше футболист на гранда от своята родина.

"Малко ми липсва Ел Класико. Всяка година това беше мачът на века. В Англия най-големият мач е Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед, плюс това имаме дербито на Манчестър, но за медиите това са просто страхотни мачове. Дербито в Италия и Испания е нещо културно", заяви Гуардиола в интервю.

Докато беше треньор на "Камп ноу", специалистът спечели 3 пъти испанското първенство, два пъти Шампионска лига и още много други трофеи. След като напусна Барселона, треньорът си взе почивка, а после застана начело на Байерн Мюнхен. В Манчестър Сити наставникът работи от 2016 година. А при какви условия Гуардиола ще запомни престоя си в Сити като провал вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички