Групата на Реал Мадрид за "Ел Класико": Една голяма изненада от Зинедин Зидан


Групата на Реал Мадрид за "Ел Класико": Една голяма изненада от Зинедин Зидан
Снимка: Guliver/GettyImages

3866 0

Стана ясна групата на Реал Мадрид за "Ел Класико" в неделя вечер и определено Зинедин Зидан изненада феновете на тима с един от избраниците си за битката срещу Барселона. Френският специалист добави към основния си състав Мариано Диас, който през целия сезон или търка пейката, или изобщо не в групата за мачовете на "белия балет". 

Въпреки че е играл само няколко мача през целия сезон, основно за Купата на Краля, Диас бе предпочетен пред Лука Йович, а основната причина за това е слабата форма на сърбина, а и генерално проблемите в нападение, които "кралския клуб" изпитва в последните седмици. Диас придава скорост на атаката и постоянно притискане на защитниците при изнасяне на топката, но е слабо вероятно той да получи повече от 10 минути игра, ако изобщо се появи на терена. 

Лука Йович не е селектиран в крайната група за двубоя с Барселона, докато в същото време и Хамес Родригес не е част от състава, въпреки че е очевидна липсата на креативност напоследък в Реал Мадрид. Колумбиецът лекуваше травма в началото на месеца, но в момента е възстановен и тренира пълноценно. 

Големият отсъстващ отново ще бъде Еден Азар, който получи нова тежка травма и е вероятно скоро да не се завърне на терена. Марко Асенсио продължава възстановяването си, след като в началото на предсезонната подготовка скъса кръстни връзки в коляното. 

Съперникът в "Класикото" също има няколко промени в своя състав, като Барселона обяви изненадващо завръщане в състава на Сетиен (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички