Групата на Барселона за "Ел Класико" - две ключови завръщания при каталунците


Групата на Барселона за "Ел Класико" - две ключови завръщания при каталунците
Снимка: Guliver/GettyImages

2653 0

Много добри новини получи треньорският щаб на Барселона преди голямото дерби "Ел Класико" срещу Реал Мадрид. Двама от най-важните футболисти на тима - Жерар Пике и Жорди Алба, ще са на разположение на Кике Сетиен за сблъсъка на "Сантиаго Бернабеу" в неделя вечер. 

По-изненадващо е завръщането на левия бранител, който не се очакваше дори да е близо до завръщане в мача с Реал, но в последните дни е тренирал на пълни обороти и няма оплаквания след последното занимание на тима. След преценка на медицинския щаб, той е бил обявен за напълно възстановен и съответно се очаква да започне титуляр в мача. 

Притеснително беше и положението на втория капитан Жерар Пике, който се наложи да напусне принудително двубоя срещу Наполи в Шампионска лига. Той е получил леко неразположение в областта на глезена при сблъсък за висока топка. Контузията обаче изобщо не е сериозна и той също ще е титуляр в "Ел Класико". 

Травма продължава да лекува основният нападател на тима Луис Суарес, който не се очаква да се завърне на терена още около месец. Аут от състава са Серхи Роберто, Рики Пуч и дълготрайно контузеният Усман Дембеле. Интересно име попадна в състава за срещата с Реал Мадрид, след като 20-годишният Алекс Коладо попадна в окочнателната група. 

Междувременно след завръщането от Неапол отборът тренира много усилено за ключовото Класико, което може да помогне сериозно на каталунците в спора за титлата. На всичкото отгоре беше разкрито, че Сетиен готви сензационна промяна в тактиката в "Ел Класико" (вижте каква тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички