Играчът, заради който Барселона е лидер в Ла Лига


Играчът, заради който Барселона е лидер в Ла Лига
Снимка: Getty Images

2148 0

След осем изиграни кръга шампионът Реал Мадрид не е лидер в Ла Лига и единствената причина за това се казва Барселона. "Кралете" са почти безпогрешни със седем победи и нито една загуба, но каталунците са пред тях в подреждането с по-добра голова разлика и ще влязат в Ел Класико като лидери.

Барселона също е със седем победи и няма загуба, като тимът вече показва амбиции да се конкурира с Реал за титлата. Тимът показа доминантно представяне в част от мачовете си през сезона, но пък имаше и успехи, които каталунците "измъкнаха" по трудния начин. Такъв бе и последният мач срещу Селта през уикенда, спечелен с минималното 1:0.

Тер Щеген: причината Барса да е пред Реал в Ла Лига

Каталунското издание Diario Sport пише, че съвсем спокойно може да се каже, че Барселона е лидер благодарение на един играч: Марк-Андре тер Щеген. Вратарят бе с основни заслуги за това Барса да вземе победата срещу Селта, след като през цялото второ полувреме на двубоя на "Камп Ноу" спасяваше удар след удар към вратата си.

Уникалният показател, доказващ класата на Тер Щеген

Силното представяне на Тер Щеген обаче е закономерност през този сезон, като стражът е спасил 19 от 20-те удара към вратата си. Това са 95% спасени удари за немския страж, който е лидер по този показател сред вратарите в топ 5 първенствата на Европа.

След победата над Селта Шави Ернандес определи представянето на Тер Щеген като "грандиозно". Колегата на Тер Щеген в отбрана - Маркос Алонсо, пък заяви следното по адрес на немския страж: „Тер Щеген прави невероятен сезон, но бих предпочел да не се налага да прави тези спасявания. Трябва да се подобрим.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: В Испания определиха "тихия" герой на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички