Експериментът на Шави, който изигра лоша шега на Барселона в Шампионска лига


Експериментът на Шави, който изигра лоша шега на Барселона в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4178 0

Испанският колос Барселона бе тотално неутрализиран срещу Интер и закономерно загуби ключовия сблъсък в Шампионска лига, който постави каталунците в трудна ситуация в групата. Самият Шави призна след мача, че с тази загуба за Барса предстоят три финала, за да стигне елиминациите.

Съдийските грешки срещу Интер са факт, но грешки имаше и от страна както на Шави, така и на неговите футболисти. Испанецът отправи критики към съдийството, но и критикува отбора си за това, че не се е представил на достатъчно високо ниво, за да пробие прибрания отбор на "нерадзурите".

Заради кадровите проблеми Шави очаквано реши да експериментира с нова формация срещу Интер, която накрая му изигра лоша шега. Испанският специалист заложи на схема 3-4-3, в която Маркос Алонсо играе като централен бранител отляво, а до него са Ерик Гарсия и Андреас Кристенсен, който впоследствие се контузи.

Тази формация обаче създаде големи главоболия на Барса в отбрана, особено по фланговете, където Интер бе много опасен. Фланговете на каталунците бяха оголени, като оставаха много свободни пространства, които "нерадзурите" използваха достатъчно успешно при контраатаки.

По време на мача Интер многократно пробиваше по фланговете без никаква съпротива насреща, а само късметът помогна на Барса да не допусне повече голове във вратата си. Каталунците изпитаха затруднения по фланговете и при минималната си победа над Майорка, но сега класата на играчите на Интер бе достатъчна, за да накаже Шави и компания.

Барса има основания да претендира за грешно отменения гол на Педри (ВИДЕО), но тимът, и в частност Шави, трябва да признаят, че тази формация просто не сработи. Тук възникват и въпроси дали толкова важен мач като този с Интер бе точният момент за подобен експеримент. Решението на даден проблем започва от признаването му - на ход е Шави.

Автор: Стефан Йорданов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички