В Испания определиха "тихия" герой на Барселона


В Испания определиха "тихия" герой на Барселона
Снимка: Getty Images

1885 0

Барселона има своята нова звезда в лицето на Роберт Левандовски, който се включи наистина фантастично след пристигането ви при каталунците. В отбора обаче си имат своя „тих герой“ - вратарят Марк-Андре тер Стеген или поне така твърдят медиите в Испания.

Преди година той бе обект на подигравки за различни грешки, които допускаше на вратата на Барселона, а тогава малцина очакваха, че дори ще бъде титуляр.

Испанските медии обръщат внимание на впечатляващата статистика на германския вратар, който до момента е отразил 12 от 13-те удара насочени към вратата му. Това означава над 90% ефективност при неговата намеса. Тер Стеген допусна само един гол срещу Реал Сосиедад.

" Този човек е стена", обяви "Марка" след мача срещу Севиля. "Великият тер Стеген се завръща. Той играе ключова роля в стартовите единадесет и носи точки на отбора", допълва Mundo Deportivo.

Медиите посочват, че в последния мач той бе петият футболист с най-много точни пасове в Барселона, а записа и няколко успешни отнемания на топката.

Тер-Стеген посвети лятото на работа с треньора на вратарите и разговори с Шави и е в по-добро настроение от мач на мач. Освен това изглежда той е готов да води битка с Мануел Нойер за поста първи вратар в националния отбор на Германия на световното първенство в Катар.

Вижте още: Мартин Георгиев тренира с първия отбор на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички