В Барса се страхуват, че Байерн ще "легне" на Интер в Шампионска лига


В Барса се страхуват, че Байерн ще "легне" на Интер в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2237 0

Испанският колос Барселона има опасения, че Байерн Мюнхен ще "легне" на Интер в последния мач между двата отбора в груповата фаза на Шампионска лига, пише испанският ежедневник Diario Sport. Затова каталунците са решили да вземат нещата в свои ръце и да спечелят оставащите си три мача в групата.

Както е известно, през миналата седмица Барселона допусна загуба срещу Интер в Милано, която постави отбора в трудна ситуация. В групата Байерн е лидер с пълен актив от девет точки, Интер е втори с шест пункта, докато Барса е трети с три точки в актива си. На последното място е аутсайдерът Виктория Пилзен, който все още няма точки.

Барселона трябва да спечели три "финала" в Шампионска лига 

Веднага след мача с Интер Шави Ернандес призна, че позицията на Барса не е никак добра и за тима предстоят три финала, визирайки оставащите три мача в групата, първият от които е отново срещу Интер тази седмица, но на "Камп Ноу". Каталунците ще гонят победата в този мач на всяка цена, ако искат да се борят за класиране към елиминациите.

Заради Барса: Байерн няма да си дава зор срещу Интер?

След като през миналия сезон Барса отпадна в груповата фаза, Шави се чувства длъжен да класира отбора за 1/8-финалите, колкото и да е трудно това. Дори и Барселона да победи Интер, двата тима ще се окажат с равен брой точки и ще им остават мачове срещу Виктория Пилзен и Байерн, който изглежда недосегаем на върха.

Според Diario Sport в Барселона са убедени, че Байерн няма да играе на 100% в последния си мач срещу Интер, тъй като ще е гарантирал класирането си и ще предпочита "нерадзурите" да продължат напред, а не "блаугранас". Тъкмо поради тази причина Шави ще изисква от играчите си да победят както Интер, така и Виктория Пилзен и Байерн Мюнхен.

Шави има сериозни кадрови проблеми, на които ще трябва да намери решение както за мача с Интер, така и за предстоящото Ел Класико срещу Реал Мадрид. Испанският специалист обаче трябва и добре да обмисли кой да пусне в атака, след като един от асовете на Барселона загуби топката срещу Интер цели 38 пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички