С трима леви бекове и много мъки Барселона остана пред Реал Мадрид в Ла Лига (ВИДЕО)


С трима леви бекове и много мъки Барселона остана пред Реал Мадрид в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6580 0

Испанският колос Барселона успя да победи Селта Виго с минималното 1:0 като домакин в среща от осмия кръг на Ла Лига. Каталунците буквално изстрадаха успеха на "Камп Ноу", който дойде след куп геройски намеси на вратаря Марк-Андре тер Щеген.

Заради кадровите проблеми Шави Ернандес бе принуден да започне с трима играчи, които по принцип играят като леви бекове - Жорди Алба, Маркос Алонсо и Алехандро Балде. Алонсо застана в центъра на отбраната до Жерар Пике, докато Балде игра вдясно.

Все пак двубоят започна добре за "блаугранас", които след 17 минути игра откриха резултата. Гави центрира в наказателното поле, а бранител на Селта не успя да изчисти достатъчно добре, което позволи на Педри да вкара гол на празна врата.

Полувремето продължи под контрола на Барселона, но всичко това се преобърна през втората част, когато Селта излезе преобразен. Гостите направиха фантастично второ полувреме като игра, което малко отбори са успявали да постигнат на "Камп Ноу".

Пред вратата на Тер Щеген стана истински канонада, като нападателите на Селта се редуваха с опасни удари. Най-близо до гол бе бившият футболист на Ливърпул Яго Аспас, но немският страж на домакините бе железен във всеки един момент.

Барса опази вратата си суха и взе седма победа в Ла Лига през новия сезон, което остави тима на първото място в подреждането с 22 точки пред действащия шампион Реал Мадрид, който е със същия актив, но с по-лоша голова разлика. Селта пък записа четвърта загуба през сезона и остана 11-и с 10 пункта.

За Барселона предстои изключително важен мач срещу Интер на "Камп Ноу" в Шампионска лига в сряда, а след това идва и сблъсъка срещу Реал Мадрид за Ел Класико. Селта пък е домакин на Реал Сосиедад в следващия кръг.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 17 минути игра на "Камп Ноу" Барселона откри резултата. Гави бе изведен с високо подаване по левия фланг, откъдето младокът веднага опита центриране в наказателното поле. Подаването му бе пресечено от бранител на Селта, но топката бе "подарена" на Педри, който имаше най-лесната задача на света, вкарвайки на празна врата - 1:0!

Video edited on Kapwing

Барса тотално контролираше срещата и не даваше шанс на своя опопент да припари до вратата на Марк-Андре тер Щеген. В 23-ата минута Жорди Алба имаше страхотен шанс да удвои аванса на каталунците, но негов опасен удар премина на сантиметри от страничния стълб.

В 40' каталунците имаха претенции и за дузпа за нарушение срещу Рафиня в наказателното поле, но исканията им не бяха уважени, а тимът все още чака първата си дузпа през новия сезон. Полувремето завърши със сериозен превес на "лос кулес" в притежанието на топката, 11 голови положения за домакините и нито един точен удар за гостите.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта Селта получи страхотен шанс да изравни. Оскар Родригес Арнаис се озова на обещаваща позиция за гол, но не се възползва и пропусна да зарадва гостуващите фенове. В средата на полувремето пък гол на Йорген Странд Ларсен във вратата на Тер Щеген бе отменен заради засада.

Добрата игра на Селта в офанзивен план продължи и в следващите минути. В 84-ата минута гостите стигнаха до два последователни шанса за гол. Първо Яго Аспас получи възможност да стреля от чиста позиция, но Тер Щеген изби корнер. От последвалия ъглов удар пък Уго Майо можеше да вкара, но изстрелът му бе блокиран.

В заключителните минути Селта изпусна още един великолепен шанс за гол, открил се пред Яго Аспас. И в тази ситуация се намеси вратарят на Барселона Марк-Андре тер Щеген, който спаси сигурен гол. Малко след това пък Перес опита да вкара, но немският страж на домакините пак се намеси.

Стартови състави:

Барселона: Марк-Андре тер Щеген, Алехандро Балде, Жерар Пике, Маркос Алонсо, Жорди Алба, Гави, Серхио Бускетс, Педри, Рафиня, Роберт Левандовски, Феран Торес

Селта: Агустин Маркезин, Уго Мало, Унай Нунес, Джоузеф Айдо, Хави Галан, Габриел Вега, Франко Черви, Фран Белтран, Оскар Родригес, Яго Аспас, Йорген Ларсен

Преди мача:

Възпитаниците на Шави Ернандес са в серия от пет поредни победи в Ла Лига, като преди изиграването на първите срещи от кръга бяха на върха с равни точки с шампионите от Реал Мадрид. "Белият балет" обаче вече изигра мача си и с успех дръпна с три точки напред.

Каталунците обаче загубиха важния си мач с Интер пред седмицата, а отделно от днес започва серията от три двубои в рамките на седем дни, с които "блаугранас" трябва да се справи, въпреки сериозно ограничения състав.

От другата страна се намира Селта Виго, който се намира на 11-а позиция с 10 точки от първите седем кръга и на практика няма какво да губи от срещата. При тях само Серви липсва поради червен картон, а интересни са резултатите между двата тима в последните пет срещи: две победи за Барса, две равенства и един успех за Селта.

Ето къде може да гледате самата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички