Бензема се изравни с легендарния Алфредо ди Стефано и подгони Раул, но Кристиано Роналдо изглежда недостижим


Бензема се изравни с легендарния Алфредо ди Стефано и подгони Раул, но Кристиано Роналдо изглежда недостижим
Снимка: Getty Images

3224 0

Вчера, 2 април, Реал Мадрид взе много важни три точки в испанската Ла Лига при гостуването си на Селта в мач, в който бяха отсъдени три дузпи - и трите за "белия балет"!

Голаджията на Карло Анчелоти - Карим Бензема, се нагърби с изпълнението на всички 11-метрови наказателни удари и макар вратарят Дитуро да успя да отрази единия, при другите два бе безпомощен...

Двете попадения на французина във вратата на Яго Аспас и компания бяха под №23 и №24 за него през сезон 2021/22, а с тях общата му "сметка" с екипа на Реал в Ла Лига набъбна до 216 гола. По този показател Бензема успя да се изравни с легендарния Алфредо ди Стефано на третото място, а пред него остават само Раул и Кристиано Роналдо!

И ако постижението на испанеца (228 попадения) е съвсем близо до подобряване, това на CR7 изглежда невъзможно за национала на Франция - португалецът е на "кота 312" или иначе казано - 96 гола повече.

34-годишният Бензема има договор с Реал Мадрид до лятото на 2023 година, но ако иска да подобри рекорда на Роналдо трябва да играе минимум още четири години на "Бернабеу" и най-вече - да продължи да бележи със същото темпо!

Вижте още

"Той ще бъде "Шави Ернандес" за Реал Мадрид!": Настъпи ли времето на легендарния №7 Раул Гонсалес?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички