Бензема се скъса да бие дузпи и макар да пропусна една - Реал Мадрид взе ценна победа преди сблъсъка с Челси


Бензема се скъса да бие дузпи и макар да пропусна една - Реал Мадрид взе ценна победа преди сблъсъка с Челси
Снимка: Getty Images

4902 0

Лидерът във временното класиране в испанската Ла Лига Реал Мадрид успя да стигне до много трудна, но ценна победа с 2:1 при гостуването си на Селта, в първата си изява след злополучното "Ел Класико".

Тимът на Карло Анчелоти получи три дузпи, а Карим Бензема пропусна една, но отбеляза другите две и даде самочувствие на съотборниците си преди първия сблъсък с Челси от 1/4-финалите в Шампионска лига, който ще се състои в Лондон на 6 април (сряда).

Домакините от Селта играха много надъхано и ако не бяха блестящите намеси на Тибо Куртоа, можеха да вземат поне точка от днешния мач, като е важно да се отбележи, че техен гол бе отменен с ВАР заради засада! Със спечелените три пункта Реал Мадрид събра актив от 69, докато Селта остана на 11-а позиция с 36!

Ето как се разви срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - Яго Аспас бе изведен зад защитата на Реал с хубав пас и последва удар от малък ъгъл, но след рикошет топката излезе в ъглов удар, от който не последва нищо опасно.

9' - Топката бе центрирана от дясното крило на втора греда към Карим Бензема, но французинът не успя да я засече по най-добрия начин и тя срещна страничната мрежа на вратата на Селта.

13' - Бившият футболист на Барселона Денис Суарес стреля от границата на наказателното поле, а Тибо Куртоа се намеси решително, избивайки в корнер.

17' - Винисиус Жуниор шутира от малък ъгъл, но вратарят Дитуро се справи добре.

18' - Едер Милитао бе повален в наказателното поле и главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Карим Бензема, който не сгреши - 1:0 за Реал Мадрид! Това бе неговият 23-и гол от началото на сезон 2021/22 в Ла Лига!

23' - Яго Аспас затрудни максимално Тибо Куртоа със страхотно изпълнение на пряк свободен удар, но вратарят на "белия балет" за пореден път демонстрира огромната си класа и спаси чист гол с една ръка!

*В следващите минути темпото на игра спадна и пред двете врати не бяха създадени опасни ситуации.

39' - Топката бе центрирана в наказателното поле на гостите, а Тиаго Галярдо я отклони съвсем леко с глава към долния ляв ъгъл на Тибо Куртоа. Стражът докосна леко кълбото, а след това то рикошира в гредата и се "разходи" по голлинията, преди да влезе във вратата на Реал за 1:1. В крайна сметка, реферът прегледа ситуацията с ВАР и маркира засада на Яго Аспас, който с тялото си попречи на защитник да изчисти топката, докато тя все още не се бе оплела в мрежата!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' - Марко Асенсио опита техничен и силен шут от границата на наказателното поле, но "мерникът" му изневери.

52' - Селта изравни резултата и този път ВАР нямаше как да се намеси - топката бе центрирана по земя от левия фланг и непокритият Нолито без проблем я прати във вратата на Реал Мадрид от около 5-6 метра разстояние - 1:1!

61' - След центриране от ъглов удар Селта бе близо до това да стигне до пълен обрат, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Тибо Куртоа, след удар с глава на Айдо.

63' - Реал Мадрид получи право да изпълни втори 11-метров наказателен удар, този път за нарушение срещу Родриго. Зад топката отново застана Карим Бензема, но този път Дитуро усети къде ще бъде насочен изстрелът на французина и успя да спаси дузпата!!

67' - Трета дузпа в мача и отново за "белия балет"! Фаулираният играч бе Менди, а футболистите на Селта дълго време протестираха, но съдията не се впечатли. С изпълнението за трети път се нагърби Бензема и този път не сбърка, пращайки Дитуро в обратния ъгъл - 2:1 за Реал Мадрид!

*До края на срещата домакините се хвърлиха в атака, но така и не успяха да създадат чисто голово положение, с което да спечелят поне точка.

Стартови състави:

Селта: Дитуро, Васкес, Айдо, Мурийо, Галан, Белтран, Мендес, Суарес, Нолито, Аспас, Галярдо

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Винисиус, Бензема

Селта - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СЕЛТА - РЕАЛ МАДРИД

ПРЕДИ МАЧА

Селта е на 11-о място във временното класиране с актив от 36 точки и голова разлика 33:32. Лос Бланкос пък продължават да водят уверено с 66 пункта (59:25), като разликата с втория и третия - Севиля и Барселона, е 9 и 12 точки, съответно!

Преди паузата в клубния футбол Селта извъртя нулево равенство у дома си срещу Реал Бетис, докато футболистите на Карло Анчелоти претърпяха тежка загуба в Ел Класико на "Бернабеу" - 0:4.

Сблъсъкът между тези два отбора от есенния дял на Ла Лига предложи невероятно голово зрелище, а крайният резултат бе 5:2 за "белия балет", въпреки че след 45 минути игра Реал изоставаше с 1:2. Тогава хеттрик вкара Карим Бензема, а по едно попадение добавиха Винисиус и Камавинга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички