"Той ще бъде "Шави Ернандес" за Реал Мадрид": Настъпи ли времето на легендарния №7 Раул Гонсалес?


"Той ще бъде "Шави Ернандес" за Реал Мадрид": Настъпи ли времето на легендарния №7 Раул Гонсалес?
Снимка: Getty Images

4288 0

Легендата на Реал Мадрид и настоящ треньор на втория отбор - Раул Гонсалес, трябва да бъде новият наставник на първия тим на "белия балет" - такова мнение изразява журналистът от "Marca" Роберто Гомес в свой материал.

На 10 март, часове след обрата срещу ПСЖ на 1/8-финал в Шампионска лига, в Мадрид настроението бе великолепно, но на 21 март, часове след тежката загуба в Ел Класико, ситуацията коренно се промени.

На "Сантяго Бернабеу" дори започнаха да се чуват призиви за смяна на ветерана Карло Анчелоти, който сам призна вината си след четирите гола на Барселона във вратата на Тибо Куртоа. 

"Той има характер и умение да командва. Той може да контролира съблекалнята и също така познава отлично всеки един футболист, който играе за първия или втория отбор на Реал Мадрид. Той познава клуба по начин, по който малцина други познават", пише Гомес по адрес на легендарния нападател Раул.

Журналистът добавя и това, че феновете на Кралския клуб помнят този футболист с неговата отдаденост и лоялност към фланелката, а самият той се държи много човечно с медиите. Или иначе казано - "Той ще бъде "Шави Ернандес" за Реал Мадрид".

"Сега, след като Шави започна да затваря устите на хората, особено след 4:0 на "Бернабеу", Реал Мадрид се нуждае от треньор с характер, харизма и най-вече - фен на Реал Мадрид", продължава Роберто Гомес.

По-надолу в своя материал той допълва, че любимата схема на Раул е 4-3-3, а предпочитаният стил на игра е този с налагане на много висока преса (звучи ли ви познато?). Друг интересен факт за разбиранията на легендарния №7 за футбола е, че той обича да играе с висок централен нападател и не е фен на честата смяна на формацията.

"Разбира се, аз съм много благодарен на Карло Анчелоти, който продължава да върши страхотна работа. Дано той успее да спечели Ла Лига и Шампионска лига. Благодаря, Карло, но бъдещето на Реал Мадрид е свързано с Раул. Неговото време дойде. Той е квалифициран и Реал Мадрид се нуждае от Раул. Новият "Шави" на Реал Мадрид", завършва своя коментар Гомес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички