Президентът на Барселона: С Флорентино Перес не се отказваме от Суперлигата


Президентът на Барселона: С Флорентино Перес не се отказваме от Суперлигата
Снимка: Getty Images

2323 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта остава твърдо убеден в идеята  тимът да участва в отделна европейска Суперлига, въпреки яростната съпротива от фенове и организации.

Той също така обсъди основните въпроси, свързани с отбора, от евентуалното пристигане на Ерлинг Холанд, договора на Усман Дембеле и завръщането на Лео Меси.

"Тя върви напред", каза Лапорта за Суперлига в интервю за TVE. "Популяризираме проекта заедно с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, с когото често разговарям. Това е начин да се спаси европейският футбол. Очевидно е, че трябва да го реализираме по такъв начин, че да не унищожаваме националните лиги. Те са от съществено значение за нас", заяви президентът на "Блаугранас".

"Не можем да позволим футболът да бъде в ръцете на държави, които не са членки на Европейския съюз. Ясно е, че Манчестър Сити и ПСЖ разполагат с машина за правене на пари, а ние се борим срещу това. Не само трите клуба, за които говоря, но и други, които мълчат, но на заден план ни подкрепят", продължи още той. 

Барселона е на път да получи свежи финансови средства, сключвайки сделка със CVC, както и с правата за преименуване на стадиона "Камп Ноу" от Spotify, но Лапорта е предпазлив да не прекалява с подписите, дори за Ерлинг Холанд или Лео Меси.

"Много ясно заявявам, че поставям институцията над играчите, треньорите и директорите. Няма да подписваме договори, които да променят политиката ни за заплатите. Искаме да подобрим състава, а не конкретни личности. Няма да назовавам имена, защото това би повишило цената им и би направило лоша услуга на Барселона. Ако Лео Меси иска да говори с мен за завръщане при нас, ще се радвам", допълни той . 

Лапорта остава оптимист за шансовете на Барселона да спечели Ла Лига ."Убеден съм, че можем да го спечелим. Нещо повече, ние ще триумфираме накрая!" каза той.

"Казано по-просто, в последната част от сезона сме много силни, отборът работи на пълни обороти, имаме треньор, който има ясни идеи и ни кара да играем нашия истински футбол.

Възстановихме същността си и трябва да продължим с оптимизъм и желание да се борим за първенството. Няма да е лесно, ясно е, че това е огромно предизвикателство, но вярвам, че е осъществимо", завърши силният човек в Барселона. Ето какво каза по-рано през седмицата президентът на ПСЖ относно отцепническото състезание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички