Еден Азар не иска да напуска Реал Мадрид, определят го като "следващия Бейл"


Еден Азар не иска да напуска Реал Мадрид, определят го като "следващия Бейл"
Снимка: Getty Images

2668 0

За повечето фенове на Реал Мадрид е ясно, че дългогодишният играч на клуба Гарет Бейл се е запътил към изхода. Очаква се уелсецът да напусне "Сантиаго Бернабеу" в края на сезона, когато договорът му изтича. Това ще сложи край на легендарния му престой, през който се отличават четирите спечелени купи в Шампионска лига, но също така големият брой контузии и обтегнатите му отношения с феновете.

И докато може би част от феновете са щастливи от този развой, Marca сигнализира за нов подобен случай на звезда, която въпреки че дойде с големи очаквания – към момента не успява да се докаже, нито да се наложи. Става въпрос за бившата лондонска звезда Еден Азар, който откакто е част от Реал Мадрид е раздиран от контузии, непостоянство, лоша форма и други проблеми.

Въпреки това белгиецът е решен на всяка цена да остане част от настоящия си клуб, но ако иска да играе, ще трябва да впечатли Карло Анчелоти. Азар е обезпечен до лятото на 2024 г., след като бе привлечен с петгодишен договор. Той премина от Челси в Реал за 89 милиона паунда през 2019 г., но така и не успя да повтори уникалното си представяне от периода във Висшата лига, когато изумяваше с постоянната си форма.

За целия си период в Испания той записа едва 65 мача във всички турнири, след като беше поразен от множество контузии. През настоящия сезон Азар започна само седем пъти като титуляр в Ла Лига, като все още търси първото си попадение за кампанията. Една от главните причини, поради която клубът иска да се раздели с белгийския национал, е космическият му контракт - нападателят получава по 240,000 паунда на седмица.

31-годишният футболист беше обект на куп спекулации, от които се отличаваха предполагаеми предлоложения от Уест Хем и Нюкасъл за връщане на Островa, но това изглежда фантастично, предвид решението на Азар да остане част от "белия балет".

Днес Реал Мадрид завърши неочакван входящ трансфер. Ето кой пристигна на "Бернабеу"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички