Барселона иска още един футболист от Арсенал, този път централен защитник


Барселона иска още един футболист от Арсенал, този път централен защитник

1571 0

След като взе Обамеянг от Арсенал тази зима, сега Барселона се е прицелила в друг играч на "артилеристите". Става въпрос за централният защитник Габриел Магалхаес, според Diario SPORT.

Шави има изключително важната задача да стабилизира отбора това лято, за да бъде конкурентно способен и да се върне там, където му е мястото. За това формирането на стабилна защита е приоритет за него. След като стана ясно, че каталунците почти сигурно ще привлекат Андреас Кристенсен от Челси, съставът на Барса има нужда от играч, който да държи лявата страна на централната защита. Имаше слухове за Антонио Рюдигер, но той като че ли се оказа прекалено скъп за Лапорта.

Звездата на Арсенал Габриел е централен защитник с ляв крак, който идеално може да се впише в задната линия на Шави. Той може да се конкурира с Ерик Гарсия за място в титулярните единадесет и може да се окаже идеален заместител на Самюел Умтити и Клемент Лангле, които се очаква да напуснат .

24-годишният футболист умее да владее, като същевременно е достатъчно гъвкав, за да се появи като ляв бек, ако е необходимо. Въпреки това, подобно на Рюдигер, бившата звезда на Динамо Загреб може да струва цяло състояние, тъй като настоящият договор на защитника с Emirates изтича чак през 2025 г.

Междувременно, можете да прочетете какво е изпитал Дани Алвеш, когато Барселона победи Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички