Реал Мадрид изпревари Манчестър Юнайтед и вече е най-ценната марка във футбола


Реал Мадрид изпревари Манчестър Юнайтед и вече е най-ценната марка във футбола
Снимка: Getty Images/Gulliver

5044 0

Реал Мадрид изживява един от най-тежките сезони в своята история, но това не пречи клубът да продължава да е в челото на класации, въпреки незадоволителните си резултати. "Белия балет" обаче изпревари Манчестър Юнайтед като най-ценната марка във футбола.

Реал е лидер със сумата от 1,646 млрд. евро, докато "червените дяволи" са втори, като клубът е оценен на 1,472 млрд. евро. На трето място е Барселона (1.393 млрд. евро), а топ 5 се допълва от Байерн Мюнхен (1,314 млрд. евро) и Манчестър Сити (1,255 млрд. евро). Миналата година Реал се превърна в първия клуб, отчел печалба от 750 млн. евро.

Реал Мадрид е най-ценната футболна марка през 2019 г. след 26,9% скок от 2018 г., когато е бил оценен на 1,297 млрд. евро. Спадът при Манчестър Юнайтед пък е с 5,8%, като през миналата година сумата е била 1,562 млрд. евро.

Очакванията са през лятото Реал да направи огромни промени и да разкара голяма част от своите играчи, след като този сезон останаха без трофей и ще завършат на трето място в Ла Лига. Кои играчи ще напуснат "Сантяго Бернабеу" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички