ОБНОВЕНО: Хронология на напускането на Зинедин Зидан


ОБНОВЕНО: Хронология на напускането на Зинедин Зидан
Снимка: Guliver/GettyImages

8023 0

Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид. Шокиращата вест за раздялата между двете страни бързо обиколи цял свят още в първите минути на пресконференцията, която беше свикана по спешност на базата на "белия балет". Ето и как се развиха събитията през днешния ден:

Хронология на напускането на Зинедин Зидан:

21:20 - Все още една от звездите не се е сбогувала със Зидан - вижте кой тук!

19:20 - Фабио Капело с абсурдно обяснение на напускането на Зидан - четете тук!

19:00 - Зидан разкри, че решението му може да е било различно, ако Ливърпул беше спечелил срещу Реал Мадрид в Киев. Подробностите тук!

18:30 - Реакцията на Перес на новината, че Зизу напуска (СНИМКИ)

Зинедин Зидан и Реал Мадрид - Приказка за победи и трофеи

18:00 - До последно играчите на Реал Мадрид са се надявали, че Зидан ще обяви, че е подписал нов догов, а не, че напуска. Поробности по темата четете тук!

17:30 - Кристиано към Зизу: Гордея се, че бях твой играч. Пълното изказване четете тук!

17:00 - Зизу разкри какво смята да прави след напускането си - подробности тук!

16:00 - Коментар на главния редактор - Шампионски сълзи...

15:40 - Марсело: Мистър Зизу, за мен вие сте специален! (целият материал четете тук)

15:15 - Серхио Рамос: Избра да се оттеглиш и като футболист, и като треньор там, където ти е мястото - на върха! (пълното изказване четете тук)

15:00 - ФАВОРИТИТЕ ЗА ЗАМЕСТНИК НА ЗИДАН В РЕАЛ

14:00 - Пресконференция:

Флорентино Перес: Като президент на Реал Мадрид заставам днес пред вас заедно със Зинедин Зидан, но той трябва да ви каже новината. С мен той говори вчера и, въпреки че решението му е неочаквано, единственото, което мога да кажа, е, че съм плътно зад него.

Зинедин Зидан: Взех решение да не продължавам като треньор на Реал Мадрид през следващия сезон (подробности четете тук!). Обичам този отбор и е време да спра да бъда негов треньор. Клубът има нужда от промяна, за да продължи да печели, от нова методология. Реал Мадрид има нужда от нов път и това е причината да се оттегля.

Флорентино Перес: Беше неочаквано решение. Това е тъжен ден. Исках Зизу да продължи да е треньор на Реал Мадрид, но тези, които го познавате, знаете, че не може да се промени решението на този човек. Затова уважавам неговото решение да напусне в този момент.

Флорентино Перес: Никой не е готов за подобни новини. Само мога да благодаря на Зизу за неговата страст и неговата любов към клуба. Той винаги е бил пример за подражание. Искам да му кача, че това е "до скоро виждане", а не "сбогом". Нямам никакво съмнение, че ще се върне в нашия клуб.

Зинедин Зидан: Решението може би не е логично за хората, но за мен е смислено. Това е точният момент за промяна, както и за играчите, които след три години имат нужда от нов път и ново мислене от страна на треньора.

Зинедин Зидан: Винаги изискваме много от играчите, а вече не мога да го правя. Имат нужда от нов глас. Имат нужда от свежа глава, за да продължат да печелят.

Зинедин Зидан: Има тежки моменти, които те карат да се замислиш дали си правилния човек. Никога няма да забравя - нито трудните, нито сладките моменти. И сега, моето напускане е в най-правилния момент.

Зидан: Говорих с целия отбор преди да обявя решението си и те знаят моите аргументи. Имах дълъг разговор със Серхио Рамос - той е невероятен капитан и истински лидер.

Зидан: Няма да поемам друг отбор към момента. Рамос ми пожела успех. Каза, че уважава решението ми. Обясних му, че значи страшно много за Мадрид и че беше удоволствие да бъда негов треньор. Просто с мен Реал Мадрид трудно щеше да спечели каквото и да е през следващия сезон.

Зидан: Чувствам се добре - няма нужда никой да е тъжен. Днес е приятен ден. Сложни времена са, защото казах, че няма да продължа да съм треньор, но определено не е тъжен ден. Винаги ще бъда близо до този клуб. Всичко е наред. Познавам много хора тук и връзката ми с клуба никога няма да се промени.

Зидан: Ако бяхме загубили в Киев? Може би щях да остана, но никога няма да разберем. Думите на Роналдо след финала нямат нищо общо с моето решение.

13:40 - "Marca" потвърди информацията.

13:30 - "Cadena Ser" публикува информация, че раздялата между двете страни е факт.

13:15 - Все повече и повече източници вярваха, че срещата с медиите е насрочена, за да бъде обявена раздялата между Зинедин Зидан и Реал Мадрид.

13:00 - Догадки в испанските медии. Първоначалната информация беше, че е възможно Зидан да обяви новия си договор с Реал Мадрид. Версията бързо беше опровергана, тъй като не е в стила нито на Флорентино Перес, нито на Зинедин Зидан да се свиква пресконференция по спешност, за да се обяви нов договор.

12:40 - обявяване на извънредна пресконференция на Реал Мадрид (повече подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички