Извънредно: Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид


Извънредно: Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

3857 0

Извършилият чудеса с Реал Мадрид Зинедин Зидан напусна "кралския клуб". Шокиращата новина обяви лично френската легенда, който свика спешна пресконференция, за да обяви оттеглянето си от поста старши-треньор на 13-кратния първенец в Шампионска лига.

СЛЕДЕТЕ ПЕРСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ЗИНЕДИН ЗИДАН НА ЖИВО ТУК!

Изненадващият ход Зидан предприе днес, като проведе едночасова среща с Флорентино Перес преди да излезе пред медиите и да обяви своето изненадващо решение. Президентът на "белия балет" се е опитал да разубеди постигналия зашеметяващи резултати с Реал специалист, но Зизу е бил категоричен в намерението си да се откаже от поста си.

"Взех решение да не продължавам като треньор на Реал Мадрид през следващия сезон", каза Зизу по време на пресконференцията, свикана по спешност около час преди обявяването на новината.

"Обичам този отбор и е време да спра да бъда негов треньор. Клубът има нужда от промяна, за да продължи да печели, от нова методология. Реал Мадрид има нужда от нов път и това е причината да се оттегля", обяви още той (вижте пълното изказване на Зинедин Зидан в Sportlive.bg).

Френската легенда пое Реал Мадрид през януари 2016 година, когато уволнен беше Рафаел Бенитес. Неочаквано още в края на сезона Зидан ликуваше с титлата в Шампионска лига, извеждайки клуба до 11-ия трофей от най-комерсиалния клубен турнир. Оттам насетне Зизу превърна Реал Мадрид в най-доминиращия отбор на европейско ниво, печелейки Шампионска лига не два, а цели три пъти, и то поред. Именно след триумфа в Киев легендарният №5 на Реал Мадрид взе решение да напусне клуба за втори път - веднъж като футболист, а сега и като треньор.

Единственият трофей, който Зизу не успя да спечели начело на "кралете", беше Купата на Краля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички