На "Васил Левски" Реал сдаде десетата


На "Васил Левски" Реал сдаде десетата
Снимка: Иван Йочев

8978 0

Реал няма шанс да спечели втори пореден трофей от Шампионската лига. Това лъсна не къде да е, а на "Васил Левски" преди седмица срещу българския Лудогорец. И не, този мач съвсем не е отделен фрагмент, от който не могат да се правят заключения. Напротив, срещу разградчани Реал показа типични симптоми за всеки победител досега в турнира, че и повече.

Нетрадиционно, но Реал бе сред големите губещи на трансферния пазар това лято. И това започва да си личи все по-отчетливо. Напуснаха отборни играчи, неизменна част от работещия механизъм на Карло Анчелоти - Ди Мария, Алонсо, Диего Лопес. Вместо тях бе взет недоказаният, но продаващ фланелки Хамес Родригес, трудноадаптируемият Тони Кроос и Хавиер Ернандес, който е спомогнал за успешна сделка на Флорентино Перес в Мексико. Ръководните лица в клуба така и не разбраха, че Реал (Мадрид) върви, когато разполага с отбор, а не с индивидуалности. И това е доказано неведнъж през годините. Но явно Реал е все по-малко футболен клуб и все повече фирма. Заради което и много фенове го ненавиждат.

На "Васил Левски" Реал изглеждаше като пренаситен, уморен и разбалансиран отбор. С напускането на Диего Лопес вратарският пост бе разклатен, нито Касияс, нито Кейлор Навас могат да внесат нужното спокойствие на вратата. В защитата няма достатъчно вариативност, а халфовата линия е далеч по-нестабилна от миналия сезон. Тони Кроос и Лука Модрич трудно ще изградят добро партньорство, най-вече заради германеца. Огромна яма зейна и с продажбата на Анхел Ди Мария. В момента просто няма кой да решава мачовете на Реал, ако вездесъщият Роналдо не е във форма. Гарет Бейл е качествен играч, но не и лидер. Същото се отнася за Карим Бензема. Когато дойде време за тежките сблъсъци в Шампионската лига, това ще си проличи. Защото още отсега индикациите са налице. Най-важната от тях е, че Реал не е достатъчно жаден за нов успех в турнира на богатите.

Не така стоят нещата в Примера. Където Реал показва малко по-добро лице. Миналогодишният успех на Атлетико явно е бил достатъчно сериозен шамар за "кралския клуб". Който ще направи всичко възможно да си върне трофея. В конкуренцията на "дюшекчиите" и Барселона, на амбициозните Валенсия и Севиля, не би било пресилено твърдението, че понастоящем спечелване на Примера е по-трудно от такова на Шампионската лига. Особено в години, когато испанският футбол задава модата на Стария континент.

Вероятно Реал бе подценил до голяма степен мача срещу Лудогорец. Това само спомогна рано-рано да лъснат големите пробойни на новия тим на Анчелоти. Който е абсолютно безсилен, а по всяка вероятност грешките на Флорентино Перес това лято ще струват главата на италианеца. Защото Реал няма как да се оправи в течение на сезона. Нито ще привлича нови гръмки имена през зимата, нито ще успее да намери баланс с тези играчи. Единственото, което остава на Анчелоти, е да минимизира негативите. Молейки се да няма контузии в състава му. Защото към момента Бензема няма никаква сносна алтернатива в атака. Което е недопустимо за клуб от подобен калибър. Справка - неучастващият в евротурнирите Манчестър Юнайтед има трима нападатели от световна класа.

Българският Лудогорец има големият шанс и трите му съперника в Шампионската лига да са по-слаби от предишния сезон. Преди следващите мачове на разградчани, ще ви предложим анализи на случващото се в Базел и Ливърпул. А за Реал още отсега може да заложите, че ще се прости с трофея от Шампионската лига. Е, Лудогорец няма да го детронира, както са правили други наши тимове с европейския шампион. Но поне ще си остане с топлия спомен, че на "Васил Левски" за първи път лъснаха големите слабости на Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички