Карло Анчелоти: Роналдо със сигурност ще вземе Златната топка


Карло Анчелоти: Роналдо със сигурност ще вземе Златната топка
Снимка: Getty Images/Guliver

5027 0

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти e сигурен, че Кристиано Роналдо отново ще спечели Златната топка. Португалецът вкара хеттрик при победата с 5:0 над Атлетик Билбао. По този начин суперзвездата на белите показа, че упоритата контузия, която го измъчваше е в миналото.

За Роналдо това е трети хеттрик от началото на сезона и 22-ри в първенството с екипа на Реал. Така, той изравни постижението на Алфредо ди Стефано и Телмо Сара.

"Мисля, че не може да има съмнение, че Кристиано ще спечели Златната топка тази година. Няма залози за това нещо" - коментира Анчелоти пред вестник Ас.

Подобно на миналия сезон португалецът отново "настъпва газта" в решителния момент от годината и ще бъде един от основните фаворити за спечелване на златната топка.

"Всичките ни трима нападател бяха фантастични срещу Атлетик. Кристиано и Бензема вкараха, но Гарет Бейл направи асистенции и работи здраво. От основно значение е да работим заедно".

"Полузащитата също бе добра. С топката у нас бяхме с трима полузащитници, а без нея Бейл помагаше да се защитаваме и правехме линия от четири души. Тогава Хамес минаваше отляво. Адаптираме се и искаме да се учим".

"Крайните ни защитници са много важни, защото с трима души в полузащита те трябваше да работят много. Играчите комбинират добре и отборът е в добра физическа форма".

"Това беше най-добрият ни мач, много по-добър от миналата година по същото време. Сега ни трябва последователност. По-внимателни сме при статичните положения и запазихме суха мрежа. Всичко мина добре".

Единственият проблем за Реал бе леката контузия на Серхио Рамос, която доведе до принудителната му смяна на полувремето.

"Рамос има контузия в десния прасец. Не се чувстваше комфортно и искаше да избегне проблеми. Ще мине тест и след това ще мислим за националния отбор".

"Не ме притеснява прекъсването за мачовете на националните отбори. Просто искам да избегнем контузии. Когато подновим първенството ще имаме много важен период. Ще играем с Леванте, Ливърпул и Барселона. Надявам се тогава да сме същите като в този мач" - завърши Анчелоти.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички