Инатът срещу таланта


Инатът срещу таланта
Снимка: Guliver/GettyImages

2437 0

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан беше един от най-гениалните футболисти на планетата, но никога не показваше неуважение към треньорите си и съотборниците си. Винаги е тренирал здраво и без претенции, като едно от най-големите му изизквания като треньор е именно това - себераздаване по всяко време от страна на всеки един футболист в състава му.

Това е и причината Хамес Родригес да търка пейката на "Сантяго Бернабеу". Колумбиецът се оказа пословично мързелив в тренировъчния процес, а благодарение на това плеймекърът беше закотвен на пейката още през миналия сезон - тендендция, която се запазва и до този момент.

ОСЪЗНАВА ЛИ РОНАЛДО, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА?

Защо тогава не беше продаден през лятото? Една от основните причини е, че интересът беше голям, но не и за 80-те милиона евро, които Флорентино Перес искаше. Втората причина е и по-важната - в Хамес Зидан все още вижда следващия голям лидер на Реал Мадрид.

Именно това иска да направи голямата френска легенда - да промени навиците на един от най-големите световни таланти, който освен че е мързелив по време на тренировки, обича нощния живот и често не е в кондиция. Промени ли това, то Зидан не просто ще спаси кариерата на Хамес, защото талантът може да те изведе само до определени места, но със здрава работа можеш да стигнеш до върха. Французинът може да гарантира плеймейкър за години напред в Реал, когато вече няма да ги има и Роналдо, и Модрич, а вероятно и Тони Кроос.

ГОДИНИТЕ НА ПРЕХОДА ПРИКЛЮЧИХА НА "КАМП НОУ"

Талантът е на лице - Зидан предоставя толкова минути на Хамес, колкото си е заслужил. В случая са малко над 90 за настоящия сезон, в които Родригес има две асистенции. Едната от тях донесе победата в Шампионска лига над Спортинг (Лисабон) - двубой, който тотално промени своя развой в момента, в който Хамес се появи на терена.

Колумбиецът е уникален футболист, същински магьосник, с вродено чувство към гола, макар и от задна позиция. Същите характеристики можете да прочетете и чуете и за Зидан, но Зизу го показваше и в тренировките. Родригес все още не.

Часовникът тик-така, Хамес. Какво ще правиш?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички