Късен обрат спаси Реал Мадрид от огромен резил в Шампионска лига (ВИДЕО)


Късен обрат спаси Реал Мадрид от огромен резил в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3512 0

Реал Мадрид старира ужасяващо в Шампионска лига, но със силен край и голяма доза късмет "белия балет" стигна до 2:1 над Спортинг (Лисабон) на "Сантяго Бернабеу". 

"Кралския клуб" беше пред угрозата да стане първият носител на трофея, който стартира с поражение. След слабо първо полувреме още в началото на второто Сесар се разписа след грешка в отбраната и поведе "лъвовете" към сензационна победа.

Кадърът на тима от Лисабон - Кристиано Роналдо, направи куп пропуски, но в 88' събра цялото си съзнание и вкара прекрасен гол от пряк свободен удар - 1:1. 

Най-големите овации обаче обра резервата Алваро Мората. Юношата на Реал Мадрид, който се завърна в клуба това лято, отбеляза с глава в последните секунди след уникално центриране на Хамес - 2:1 и успех за "белия балет".

В другата среща от групата Борусия Дортмунд разби Легия Варшава с 6:0 и оглави групата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало Бруно Сесар овладя на дъгата на наказателното поле и стреля опасно, но топката премина покрай вратата на Касия. Испанският вратар обаче трябваше да се намесва на два пъти при удари на Мартинс и Силва, докато Реал Мадрид не успяваше да комбинира добре в половината на Спортинг, въпреки че на терена за пръв път излязоха титулярните 6 в халфовата линия и нападението.

"Белия балет" действаше с много малко скорост в атака и нямаше нищо общо с тима, който би с 5:2 Осасуна през уикенда. Нападателите в "бяло" нямаха почти никакви шансове, а липсата на удари от страна на Роналдо даде резултат - 3 преки свободни удара, 3 опита за изстрел на Роналдо, 3 аута - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал стартира ужасяващо второто полувреме и само 2 минути бяха необходими на Спортинг, за да отбележи гол. Руис беше пред наказателното поле, където серия от рикошети прати топката в краката на Сесар. Той стреля технично по диагонала и отбеляза за 0:1.

Реал Мадрид обаче не промени нищо в играта си. в предни позиции нападателите не се движеха добре, а халфовата линия единствено разиграваше и се опитваше да държи играта под контрол. След гола единственото положение дойде в 63', когато Бейл прати топка в аут от пряк свободен удар. На терена точно в този момент пък се появи Мората, който да пораздвижи играта в предни позиции.

В последните 20 минути Реал Мадрид натисна здраво своя съперник и създаде няколко страхотни положения. Първо от 4 метра с глава Каземиро не успя да уцели вратата, а в 81' Роналдо уцели греда. 2 минути по-късно Хамес, който влезе като резерва, изведе Карвахал на отлична позиция, но защитникът също прати топката в аут.

Все пак в 88' Роналдо успя да се реваншира. При пряк свободен удар на около 25 метра отново той реши да стреля, но този път насочи топката отлично в горния десен ъгъл. Патрисио успя да играе с топката, но тя се удари в главата и влетя в мрежата - 1:1.

Буквално в последните секунди пък Реал Мадрид стигна до победата. Модрич пусна пас по лявото крило за Хамес Родригес, който с брилянтно центриране качи топката на главата на Алваро Мората - удар с глава и 2:1 в полза на европейския клубен шампион.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Касия, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Модрич, Каземиро, Кроос, Роналдо, Бензема, Бейл

Спортинг: Патрисио, Перейра, Семедо, Коатес, Зеегелаар, Сесар, Карвальо, Силва, Мартинс, Дост, Руис

"Белия балет" почва кампанията си у дома, което дава предпоставки за силно представяне. Последното поражение на тима беше през 2009 година от Милан, а оттогава насам "Бернабеу" не е виждал загуба в груповата фаза на Шампионска лига.

Кристиано Роналдо се очаква да започне като титуляр срещата, след като се завърна в игра през уикенда срещу Осасуна, а освен това успя да отбележи и гол. Сега той се изправя срещу родния си клуб, като той вече е бележил срещу един от бившите си тимове - Манчестър Юнайтед.

За Спортинг надеждата е да измъкне точка от "белия балет", след като през лятото клубът продаде няколко от силните си футболисти. Това обаче не афектира формата на клуба до момента - 4 мача от първенството и 4 победи, едната от които срещу Порто.

Очаквайте скоро стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички