Барселона - големият виновник и големият губещ след цирка на Неймар


Барселона - големият виновник и големият губещ след цирка на Неймар
Снимка: Guliver/GettyImages

6884 0

Барселона е един от най-скъпите клубове на планетата. Има изключително пъстра история, а в днешно време е един от най-силните, а може би дори най-силният отбор, за последните 15 години. Но в момента, покрай трансферна на Неймар в ПСЖ, клубът и неговите ръководители започват да изглеждат жалки, независимо колко грозна дума е това.

"Блауграна" отдавна трябваше да е потушила огъня около трансфера на Неймар и, дори ПСЖ да не иска да плати пълната сума на откупуващата клауза в договора на бразилеца, историята отдавна трябваше да е приключена за всяка сума над 150 милиона евро. И в момента Барселона да е намерила заместника на нападателя и да се готви усилено за началото на сезона.

Но не, вместо да изритат Неймар час по-скоро, след като вече бяха видели този номер година и половина по-рано, шефовете на "Камп Ноу" правят какво ли не, само и само да забавят трансфера. Една от идеите им е кампания "Анти ПСЖ", за която привличат участници - Байерн и Ювентус са двата клуба, които най-много подкрепят идеята. Размотават ПСЖ по всевъзможни начини, а в същото време правят същото с Коутиньо и Ливърпул, което вече направиха парижани.

Върхът на глупостта е вече разкритата клауза лоялност в договора на Неймар, която на 31-и юли тази година трябваше да бъде депозирана на неговия баща. Стойността е 26 милиона евро и до момента Барселона отказва да я плати, ако Неймар не остане на "Камп Ноу". А за настоящата ситуация виновен е единствено Хосеп Мария Бартомеу и неговите съветници.

Как е възможно да има подобна клауза в договора на футболист, който само преди две години използва интереса на ПСЖ, за да се сдобие с по-добър контракт в Барселона? И на всичкото отгоре клаузата се активира едва година, след като Неймар преподписа договора си с клуба. Чисто юридически бразилецът и неговият баща няма как да загубят дори случаят да стигне до съда, а Барселона ще изглежда далеч от своя девиз - "повече от клуб".

Колкото по-бързо Барселона се отърве от Неймар и продължи напред, толкова по-бързо испанският гигант ще започне поправянето на своя имидж, който претърпя сериозен крах в последните две-три седмици. От снимки в социалните мрежи, през молби към Неймар, та чак до откритото сбогуване на Неймар с футболистите на Реал Мадрид... дори Фиго не направи такъв цирк, когато премина от Барселона в "кралския клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички