16 години по-късно: Скандалният трансфер, който стартира ерата "галактикос"


16 години по-късно: Скандалният трансфер, който стартира ерата "галактикос"

6746 0

24.07.2000г. - датата, която даде начало на една от най-значимите трансферни ери на нашето време. По-точно даде старт на манията "галактикос", която продължава до ден днешен в Реал Мадрид.

Тази дата винаги ще бъде помнена с едно - най-голямото футболно предателство в историята на Испания, а може би и на цял свят. На тази дата Луис Фиго - обожаван и боготворен на "Камп Ноу", премина в големия враг Реал Мадрид срещу сумата от 44 милиона паунда - световен рекорд по това време.

Неслучайно, това е стартът и на ерата "Флорентино Перес на САнтяго БЕрнабеу". Строителният магнат по това време е кандидат-президент, като никой не очакваше той да спечели пред дългогодишния такъв Лоренсо Санс, който току-що беше спечелил Шампионска лига.

Перес обаче обеща да вземе най-добрия играч на Барселона. Не защото Реал Мадрид го иска, а просто защото може. Може да демонстрира сила и доказва, че може по всяко време да вземе най-добрия играч на най-големия съперник.

Луиш Фиго е подписал предварително споразумение с Перес, в което е имало различни клаузи. Ако Перес не спечели изборите, Фиго остава в Барселона и запазва 1.7 милиона долара, които са му дадени от президента. Ако Перес спечели и Фиго разтрогне договора, ще дължи на Реал Мадрид 32 милиона евро. В крайна сметка обаче, Флорентино печели, а Фиго се превръща в най-големия предател във футболната история.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама