Forbes обяви най-скъпите отбори на планетата и има сериозна промяна


Forbes обяви най-скъпите отбори на планетата и има сериозна промяна
Снимка: Guliver/GettyImages

5760 0

Реномираното финансово издание Forbes направи ежегодната си класация за най-скъпи отбори в света на спорта и за първи път от години насам Реал Мадрид не попадна в топ 3. Мястото на "белия балет" е заето от Манчестър Юнайтед, който се нарежда на 3-о място.

Спадът в оценката на "кралския клуб" е неочакван, след като отборът спечели Шампионска лига и Ла Лига. Според изданието, към настоящия момент Реал Мадрид струва точно 3.58 милиарда долара.

Най-скъпият спортен клуб на планетата за поредна година е представителят на NFL (американски футбол) Далас Каубойс, оценен на 4.2 милиарда долара. На второ място е бейзболният колос Ню Йорк Янкийс (3,7 милиарда дола), а малко зад тях е Манчестър Юнайтед (3.69 милиарда долара).

Топ 5 се допълва от Барселона (3.64 милиарда долара) и вече споменатият Реал Мадрид, който се е смъкнал с цели 3 места в сравнение с миналата година. Други футболни отбори, които попадат в 50-те най-скъпи клуба, са Байерн Мюнхен (15-о място, 2,71 милиарда долара), Манчестър Сити (25-о място, 2.082 милиарда долара), Арсенал (43-о място, 1.93 милиарда долара) и Челси (46-о място, 1.845 милиарда долара).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички