Събирачът на комисионни


Събирачът на комисионни
Снимка: Guliver/GettyImages

3278 0

Жорже Мендеш и Мино Райола може да са двамата най-влиятелни агенти в света, но нито един от двамата няма това влияние върху кариерата на клиентите си, което притежава Неймар Сантош - старши върху своя син - Неймар Dжуниър. И цялата сага около преминаването на бразилския феномен в ПСЖ доказва това.

До момента Неймар никога не е определял сам бъдещето си, а неговият баща движеше преминаването му както в Барселона, така и предстоящото в столицата на Франция. И за този период "Старши" спечели много, ама много пари.

Първата комисионна, която той получи от Барселона, беше за преждевременното осъществяване на трансферна на младока на "Камп Ноу", а парите, които получи, бяха повече от тези, които Неймар щеше да спечели за първите си 4 години в Испания - 40 милиона евро. И, докато траеше делото за прикрити данъци при преминаването на нападателя в "блауграна", стана ясно, че бащата е взел още 2.7 милиона евро комисионна плюс 10 милиона евро за подписването на договора. Освен всичко това, той е назначен на работа в клуба като човек, който трябва да промотира Барселона в Южна Америка и да търси млади играчи за отбора.

Той е готов да се раздели с всички тези облаги, но ще изстиска Барселона за още 26 милиона евро. Ироничното е, че това е по клауза в договора на Неймар - бонус лоялност, който влиза в сила на 31-и юли тази година - точно година след подписването на 5-годишния контракт на нападателя.

От ПСЖ пък минимумът, който Неймар - старши ще вземе като комисионна, е 36 милиона евро. Останалите договорки с катарските собственици остават скрити, но в момента, в който Неймар подпише срещу 50 милиона евро на сезон, "Старши" ще вземе минимум още 10 милиона. А като агент на своя син, той не само определя бъдещето му, а взима и 10% от заплатата му. Отгоре на всички тези пари, които вече споменахме, че е взел и предстои да вземе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички