5-те отбора, които мечтаят за Меси благодарение на уникалната му клауза


5-те отбора, които мечтаят за Меси благодарение на уникалната му клауза
Снимка: Getty Images/Guliver

6968 0

Лионел Меси е истинска легенда за Барселона, като е в представителния тим вече над 15 години, записвайки над 700 мача и над 600 гола за каталунците. През дългия му престой в Испания е имало само няколко случая, в които се е заговорило за негов трансфер. А последният е отпреди няколко дни. Той изглежда най-сериозен до този момент, а за това признава и бивш играч на Барселона, като заявява, че "за първи път вижда Меси с единия крак извън клуба"

Припомняме, че аржентинецът има уникална клауза в своя договор, която му позволява безпрепятствено да премине в друг отбор след края на всеки сезон. Именно тя дава надежди на 5 европейски клуба, че привличането шесткратния носител на "Златната топка" не е невъзможно, защото ще бъде спестена сериозна трансферна сума, която може да бъде вложена в неговата заплата.

Според информациите, цитирано от испанското престижно издание "AS", кандидати за Меси са ПСЖ, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Интер. Ако се осъществи сценарият с италианския шампион, футболният фен може да стане свидетел на мечтаното явление да види Меси и Роналдо в един отбор.

Евентуален трансфер в ПСЖ, Манчестър Юнайтед и двата италиански тима обаче изглежда още по-нищожен. Едва ли аржентинецът изобщо обмисля да заиграе във френската лига 1, докато намиращият се в криза английски тим също трудно би бил изкушаваща дестинация за такъв играч в момента.

Според медиите, особено в Англия, Манчестър Сити е най-реалният вариант за Лионел Меси. Нещо повече - "гражданите" дори вече са избистрили най-големите си козове в подобна сделка. Очаквано, единият ще е финансовите условия, които могат да бъдат осигурени (вижте другия - тук).

В Барселона, пък, вече имат план за действие, ако се стигне до немислимата развръзка и Меси напусне "Камп Ноу", допълва "AS". Клубът би направил опит да привлече Лаутаро Мартинес и Неймар като директни заместници на Луис Суарес и Лионел Меси. А какво ще направи Бартомеу с Абидал след конфликта му с аржентинеца, довел до всички тези спекулации - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички