Абидал потвърди за Обамеянг и разкри кои други нападатели следи Барселона


Абидал потвърди за Обамеянг и разкри кои други нападатели следи Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

6582 0

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал потвърди, че клубът ще се опита да привлече нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. Това ще се случи през летния трансферен прозорец. Абидал призна и че габонецът е бил вариант за каталунците и през януари, когато клубът търсеше заместник на Луис Суарес, който се оперира и ще е извън игра до май.

"Има списък с играчи като Жиру, Йоренте или Обамеянг, но решихме да не подписваме с никого. Вярваме, че това е най-доброто за клуба. Логично е, че през лятото ще дойде "деветка". Необходимо е да се случи. Знаем, че Суарес ще се върне силен, но през лятото трябва да доведем в клуба топиграч", заяви французинът пред вестник "Спорт".

"Не знам дали ще е млад, или опитен. Гледаме само таланта и адаптацията, които могат да имат. Трябва да мислим, че някои топиграчи дойдоха, но не се адаптираха добре", допълни директорът.

Както е известно, заради възрастта на Суарес - 33 години, Барселона беше в търсене на нов нападател и преди контузията му. От друга страна, Обамеянг е доста продуктивен нападател, но не е много по-млад от уругваеца. Той е на 30 години. А колко полезен е за клуба младокът Ансу Фати, който изкова победата срещу Леванте вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички