Манчестър Сити разчита да убеди Меси с невероятна заплата, и не само


Манчестър Сити разчита да убеди Меси с невероятна заплата, и не само
Снимка: Getty Images/Guliver

6010 0

Манчестър Сити се надява да се пребори за подписа на Лионел Меси, ако суперзвездата на Барселона реши да напусне испанския гранд. Както е известно, аржентинецът е в конфликт със спортния директор на каталунците Ерик Абидал, а ако заради това реши да напусне "Камп ноу", на "Етихад" се надяват да го убедят да премине при тях.

За това би могла да спомогне сериозната годишна заплата, която "гражданите" могат да платят на нападателя. Става дума за 59 милиона евро, пише ESPN. Английският клуб е един от малкото, които могат да си позволят да платят за суперзвездата.

Другите доводи в полза на евентуален трансфер на аржентинеца в Сити са топлите отношения между него и мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола, както и добрите му връзки със спортния директор Чики Бегиристайн и директорът Феран Сориано.

Меси има договор с каталунския гранд до лятото на 2021 година, но клауза в него му позволява да напусне още през лятото на 2020 година. Според слуховете, звездата е уморен от това да бъде отговорен за всичко в клуба, въпреки че задачите му са само на терена. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички