Влиятелен фен на Манчестър Юнайтед за Кабаков: Позор


Влиятелен фен на Манчестър Юнайтед за Кабаков: Позор
Снимка: GettyImages

4510 0

На българския рефер Георги Кабаков беше поверен един от най-тежките мачове за ръководене в последния кръг на Лига Европа. Той беше изпратен да свири срещата Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед, която от своя страна породи много спорни ситуации и моменти с високо напрежение между играчите. 

Всеобщото мнение след победата на "червените дяволи" е, че Кабаков не се е справил с наряда. Някои привърженици сериозно критикуваха българския рефер, че се е подвел по домакинската публика и "актьорските" изпълнения на играчите на Реал Сосиедад. 

Сериозни критики към Георги Кабаков след Сосиедад - Юнайтед

Една от най-влиятелните фигури сред феновете на Манчестър Юнайтед е Марк Голдбърг - привърженик с милиони последователи в различните социални мрежи и част от "The United Stand". Неговото мнение за рефера беше красноречиво. 

"Този рефер има нужда от уволнение! Какъв позор!", написа той в Twitter и предизвика сериозна дискусия сред феновете както на Юнайтед, така и на други отбори. 

Това изглежда най-популярното мнение за представянето на Кабаков, но не и най-тежките критики, отправени към него. Според някои, той тотално е загубил контрол върху срещата, докато други пишат, че рефер с неговите качества няма място на европейската сцена. Интересен факт е, че има и недоволни испански привърженици след отсъжданията на българския рефер, въпреки че повечето изглеждаха в ущърб на "червените дяволи". 

Ситуации, заради които валят критики срещу Кабаков 

Две са основните ситуации, заради които различни фенове "искат главата" на Кабаков. Първата е свързана с нарушение срещу Лисандро Мартинес, което всички очакваха да се разглежда за червен картон за играч на Сосиедад, но всъщност пострадалият защитник беше декориран в жълто. Освен това заради жълтия картон Мартинес ще пропусне първия мач от елиминациите в турнира. 

Кристиано Роналдо също получи жълт картон в мача за удар с ръка срещу противников футболист - решение, на което никой не можа да повярва. Португалецът дори се опита да обясни на Кабаков как се скача, но реферът вече беше взел решение. 

Друга основна критика срещу Кабаков е фактът, че не се е справил с постоянното бавене на играта от страна на Реал Сосиедад, не е взел мерки, за да преустанови тази практика, и като цяло е допуснал напрежението да вземе връх - както на терена, така и в неговите решения. Точно заради това българският съдия бе разкритикуван и от португалската звезда на Манчестър Юнайтед - Бруно Фернандеш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички