Случаят се заплита: Кой спря правата на българските съдии? Асоциацията се разграничи от Борислав Михайлов и Виктор Кашай


Случаят се заплита: Кой спря правата на българските съдии? Асоциацията се разграничи от Борислав Михайлов и Виктор Кашай
Снимка: facebook/PresidentOfBulgarianFootballUnionBorislavMihaylov

3426 0

Асоциацията на съдиите по футбол в България излезе със свое становище след вчерашното (3 ноември) решение на БФС да спре правата на петима рефери - Ивайло Стоянов, Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев и Димо Димов.

Важно е да се отбележи, че в съобщението на Българския футболен съюз се уточняваше, че по лично нареждане на президента Борислав Михайлов Съдийската комисия е анализирала представянето на арбитрите и е взела тази мярка!

От Асоциацията обаче са категорични, че такова решение не е взимано от СК "въпреки желанието на авторите на съобщението" да му придадат такъв вид:

"По повод съобщението от 03.11.2022г. на сайта на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България заявява пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на заседание на Съдийската комисия, въпреки желанието на авторите на съобщението, да му предадат такъв вид".

Асоциацията на съдиите допълва, че изводът в този случай е, че "решението е взето еднолично" или от Виктор Кашай, или от Борислав Михайлов, като и при двата варианта това би било нарушение на правилата:

"Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това противоречи на Правилника за организацията и дейността на СК при БФС, а във втория на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, защото представлява грубо вмешателство в работата на една независима институция, каквато трябва да бъде Съдийската комисия".

В края на публикацията се констатира: "Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни елит, футболните съдии не бива и не могат да се използват за изкупителна жертва в поредния, срамен за футбола ни акт".

*Междувременно Ботев Пловдив "изстреля нов залп" към родната Централа и излезе с конкретно искане към нея! (можете да научите подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички