Манчестър Юнайтед пречупи Реал Сосиедад с дебютен гол, но не превзе върха


Манчестър Юнайтед пречупи Реал Сосиедад с дебютен гол, но не превзе върха
Снимка: Getty Images

5843 0

Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Реал Сосиедад като гост в решителен двубой от последния кръг в Група „Е“ на Лига Европа. По този начин „червените дяволи“ си върнаха на баските за поражението със същия резултат на „Олд Трафорд“.

Победата за англичаните донесе Алехандро Гарначо. 18-годишният талант заби дебютното си попадение в мъжкия футбол в 17-ата минута.

Успехът обаче не стигна на Манчестър Юнайтед, за да измести Реал Сосиедад от първото място. И двата отбора финишираха с по 15 точки, но баските са с по-добра голова разлика и останаха на върха.

Така тимът на Ерик тег Хаг победи в Сан Себастиан, но в крайна сметка се оказа губещ. Второто място праща „червените дяволи“ на плейоф през февруари срещу някой от третите отбори, отпаднали от групите на Шампионска лига.

Рефер на двубоя бе съдия №1 на България за миналата година – Георги Кабаков. Пловдивчанинът показа пет жълти картона, като един от тях бе за португалската суперзвезда Кристиано Роналдо.

В 83-та минута на терена се появи Хари Магуайър, който замени голмайстора Алехандро Гарначо. Защитникът играеше като централен нападател в заключителните акорди на мача, когато гостите търсеха още голове, за да пробват да изместят испанците от първото място.

Eто къде да гледате НА ЖИВО Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро. Още в първата минута домакините отправиха удар, но шутът на Пабло Марин мина далеч от целта.

В следващите минути гостите от Англия демонстрираха все по-стабилна игра.

ГОЛ! Така се стигна до 17-ата минута, когато Кристиано Роналдо изведе перфектно Алехандро Гарначо. Младокът нахлу отляво в пеналта. 18-годишният младежки национал на Аржентина овладя топката и матира Ремиро – 0:1. Така той заби първия  си гол в мъжкия футбол.

10-на минути по-късно Гарначо нахлу с дрибъл в пеналта, след което стреля, но топката профуча над напречната греда.

Няма и минута по-късно футболист на домакините се строполи в пеналта, но Георги Кабаков нямаше основания да отсъди дузпа.

В 42-ата минута Лисандро Мартинес пусна дълъг пас към Кристиано. Йон Пачеко сгреши, а Роналдо се озова очи в очи с Ремиро. Португарецът пробва да го прехвърли, но прехвърли и вратата.

Само 60 секунди по-късно Андони Гросабел шутира от въздуха, но Давид де Хеа изби. След това топката се озова в краката на Пабло Марин, който би от няколко метра, ала испанският страж на гостите го отчая с нова страхотна проява.

В края на полувремето домакините успяха да натикат съперника си в неговата половина, но не успяха да стигнат до равенството, като имаха и нови претенции за дузпа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката домакините търсеха път към вратата на Де Хеа.

Гостите обаче стигнаха до изгодна позиция в 53-ата минута, когато Дони ван де Беек бе изведен зад гърба на защитата от Ериксен, но не уцели целта.

Пет минути по-късно нидерландецът се контузи и на неговото място се появи Маркъс Рашфорд.

В следващия около четвърт час липсваха чистите положения, въпреки лекото териториално предимство на баските.

В 71-ата минута Георги Кабаков показа жълт картон на Кристиано Роналдо за фаул във въздуха – удар с лакът. Официалното предупреждение изглеждаше малко пресилено.

Домакините не се предаваха и се опитваха да стигнат  до гол във вратата на Де Хеа. В 77-ата минута Александър Сьорлот нахлу в наказателното поле, но би над вратата.

В 83-ата минута Хари Магуайър се появи на мястото на голмайстора Алехандро Гарначо. Бранителят заигра като централен нападател.

Вратарят на баските Ремиро отрази удар на Каземиро, а след това и Рашфорд не успя да порази целта в заключителните акорди на срещата.

Стартови състави:

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Льо Норман, Пачеко, Рико, Марин, Субименди, Мерино, Мендес, Карлос Фернандес, Сьорлот

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Мартинес, Шоу, Ван де Беек, Каземиро, Ериксен, Бруно Фернандеш, Гарначо, Роналдо

Преди мача:

Разликата между двата тима преди началния съдийски сигнал е три точки, като испанският тим е на върха с 15 точки. Той изненадващо спечели на "Олд Трафорд" още в първия кръг с 1:0 и сега ще се опита да отбранява позицията си в Сан Себастиан. 

От своя страна "червените дяволи" бяха безгрешни в следващите 4 двубоя и победиха Омония и Шериф. Сега възпитаниците на Тен Хаг ще се опитат да спрат безгрешната серия на испанците в последния момент. 

Двата тима изпитват куп кадрови проблеми, като домакините не могат да разчитат на 8 играчи, а гостите - с един по-малко. Световният колос от Острова не познава вкуса на загубата след осем срещи и е решен да продължи сравнителното добро представяне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички