Ерик тен Хаг след успеха на Манчестър Юнайтед: Когато победиш Барселона, можеш да победиш всеки


Ерик тен Хаг след успеха на Манчестър Юнайтед: Когато победиш Барселона, можеш да победиш всеки
Снимка: Getty Images

3724 0

"Великолепна вечер! Това е още една стъпка в правилната посока, защото, когато можеш да победиш Барселона, вярата ти става наистина силна, а тогава можеш да победиш всеки" - това заяви старши треньорът на Манчестър Юнайтед на пресконференция след победата с 2:1 срещу Барселона, която прати "червените дяволи" на 1/8-финал в Лига Европа.

Запитан дали това е най-голямата му победа, откакто е застанал начело на отбора, Ерик тен Хаг отговори: "Да, така мисля. Досега постигнахме някои добри победи - срещу Ливърпул, срещу Арсенал у дома. Барселона е лидер в Ла Лига, води с 8 точки на Реал Мадрид... да ги победим - това е нещо голямо".

"Дори когато допуснеш гол от дузпа, трябва да продължиш напред и да знаеш, че можеш да обърнеш такива мачове. Първото полувреме не беше задоволително. Имахме шансове, но изоставахме ненужно с 0:1. В такива мачове често става въпрос за концентрация във всеки един аспект, защото динамиката рязко променя играта", продължи с коментара си за срещата мениджърът на Юнайтед.

"Знаехме, че вкараме ли в игра Антони и Гарначо, ще имаме скорост. Антони е смел, излиза на терена и е готов да се бори. Фред имаше важна роля както в първия мач в Барселона, така и днес. Той трябваше да спре Френки де Йонг, трябваше да е като комар - да бъде непрекъснато покрай него!".

"Обичаме да играем на "Олд Трафорд" заради атмосферата. Трябва обаче да играем силно и като гости във враждебна среда и да се стараем да държим феновете тихи", призова Тен Хаг, а за финал добави: "Всеки отбор се нуждае от различен тип футболисти, които, когато дойде техният момент, да са готови да допринесат с играта си. Не можеш да пелечиш трофеи с 11 души, особено в днешно време".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шави направи разликата: Вече се конкурираме с Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед, ще опитаме пак след година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички