37 поредни съперници не успяха да спрат Барселона, както го направи Тен Хаг


37 поредни съперници не успяха да спрат Барселона, както го направи Тен Хаг
Снимка: GettyImages

5896 0

Барселона се сбогува с мисълта, че може да спечели трофей от европейските клубни турнири през настоящата кампания, след като отстъпиха на Манчестър Юнайтед на 1/16-финалите в Лига Европа с общ резултат 3:4.

Двата тима имаха реални шансове за класиране след двубоя в Барселона, който на практика не излъчи победител - 2:2, а на "Олд Трафорд" домакините неочаквано се превърнаха в аутсайдер след първото полувреме. 

По време на него те стартираха с изключителен пропуск, който след общо четвърт час игра бе наказан с 99-тото международно попадение на Роберт Левандовски. 

Край на уникалната каталунска серия

През втората част обаче "червените дяволи" заслужиха с играта си и на практика постигнаха ценен обрат за крайното 2:1, което оформи и общия резултат, положителен за английския колос.

По този начин възпитаниците на Ерик тен Хаг приключиха серията от 37 двубоя, по време на които каталунците не са били побеждавани, след като са имали преднина на почивката. За последно подобно нещо стори Гранада, но още през април 2021 г., след което започна и невероятната серия на каталунците, приключила с болезнена загуба. 

Ето какво сподели Шави след отпадането на Барселона от Лига Европа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички