"Сър Алекс ме искаше" - легендарният Алесандро Дел Пиеро отказал няколко пъти на Манчестър Юнайтед


"Сър Алекс ме искаше" - легендарният Алесандро Дел Пиеро отказал няколко пъти на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1402 0

Легендарният италиански футболист Алесандро Дел Пиеро даде интересно интервю пред "Sky Sports", в което разкри, че на няколко пъти е имал възможността да се присъедини към Манчестър Юнайтед, но е отказвал да го направи!

*Дел Пиеро прекара почти цялата си кариера в Ювентус, където се отчете с 290 гола и 179 асистенции в общо 705 мача във всички турнири.

"Сър Алекс ме искаше в Манчестър Юнайтед, все още си го спомням много добре. Имаше интерес и преди, и след 2000 година. Той настояваше да ме заведе в Юнайтед", сподели 48-годишният Алесандро и допълни:

"Вярно е, можех да бъда "червен дявол". Представители на Манчестър се бяха свързали с мен през едно лято. Първоначално бях поласкан, но всъщност никога не бях обмислял вариант да напусна Ювентус. Бях прекарал много години в този клуб и исках да завърша кариерата си в него".

По време на дългия си престой в Торино, Дел Пиеро, който е най-резултатният футболист в историята на "старата госпожа", спечели 1 Шампионска лига, 6 титли от Серия А, 1 Купа на Италия и 4 Суперкупи на страната!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - СНИМКА: Ерик тен Хаг вечеря със сър Алекс Фъргюсън - какво разискваха?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички