Шави направи разликата: Вече се конкурираме с Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед, ще опитаме пак след година


Шави направи разликата: Вече се конкурираме с Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед, ще опитаме пак след година
Снимка: GettyImages

9120 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, говори след поредното отпадане на каталунците от европейските клубни турнири. Този път до него се стигна след поражение от Манчестър Юнайтед с 1:2 на "Олд Трафорд" и общ резултат на 1/16-финалите - 3:4.

През миналата кампания каталунците отново на пролет се подвизаваха в Лига Европа, но тогава на преден етап отпаднаха от настоящия шампион Айтрахт Франкфурт, а Шави като наставник оформи рекорд в Европа от 4 победи, 6 равенства и 6 поражения в рамките на година. 

Той все пак отчете подобрение във възпитаниците си, които са започнали да се конкурират с отбори като Байерн Мюнхен, Интер и Манчестър Юнайтед и изрази готовността на Барселона да се пробва в Европа отново през идната кампанията. 

Коментарът на Шави след отпадането на Барселона

"Жалко, защото мисля, че отборът заслужаваше повече. Разочаровани сме от поражението, особено заради цялото вълнение. Бяхме конкурентни, но физически те бяха по-добри.

Имахме възможност да направим 2:0 след равностойно първо полувреме. Подобрихме се от миналия сезон, но това не е достатъчно. Този ​​сезон се изправихме срещу много силни отбори: Интер, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед… И не успяхме да ги победим. Това са големи отбори и е трудно да се състезаваш срещу тях. Ще се върнем по-силни следващата година.

Манчестър Юнайтед вкара по 2 гола и в двата мача, с Педри и Гави щеше да е различно. Оттук нататък ще се борим за Ла Лига и Купата на Краля", обясни наставникът на Барселона.

Вижте как Бруно Фернандеш се превърна в "грешника" при първия гол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички