Манчестър Юнайтед пак стартира с пасив, но с нов обрат елиминира Барселона от Лига Европа (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Манчестър Юнайтед пак стартира с пасив, но с нов обрат елиминира Барселона от Лига Европа (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

7163 0

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Барселона във втория 1/16-финал от Лига Европа и с общ резултат от 4:3 продължава към следващата фаза на втория по сила европейски клубен турнир за сметка на каталунците. Големите герои за „червените дяволи“ бяха Фред и Антъни, които с попаденията си в 47-ата и 73-тата минута оформиха обрата и крайния резултат, докато Левандовски откри от дузпа в 18-ата минута.

Английският колос до голяма степен заслужи класирането с борбената си игра още от първия двубой, когато обърна до 2:1 на “Камп Ноу“ (2:2 - краен резултат). Днес отново тимът получи гол пасив, но през втората част успя да не допусне попадение и дори да реализира две такива, което логично ги прати в следващата фаза.

Възпитаниците на Шави контролираха кълбото през 55% от времето, докато 13 на 6 бяха головите ситуации в полза на домакините, което подчертава агресията и опитите им пред Тер Стеген. Германецът на практика изигра голяма роля след по-малко от 3 минути игра, когато спаси чисто положение на Фернандеш. Именно португалецът пък след четвърт час игра фаулира Балде, което бе отсъдено като дузпа за каталунците.

Тя бе реализирана от Роберт Левандовски, който на практика вкара 99-тото си попадение в европейските клубни турнири. В следващия половин час от първата част липсваха многото опасни положения пред една от двете врати с изключение на груба грешка от Де Хеа в добавеното време. 

Тогава обаче възпитаниците на Шави не се възползваха и през втората част понесоха обрат, който започна броени секунди след подновяването на играта. Петият гол на Фред от началото на кампанията върна инициативата изцяло на домакините, а тяхната агресия даде резултат в 73-тата минута с гола на резервата Антъни.

Междувременно Фернандеш успя да оформи меле след изключително грозно изритване на топката посока фаулирания Де Йонг, а удар с глава на Кунде бе париран от Де Хеа. Непременно трябва да се отчете и последното опасно положение в срещата, при което Варан изчисти в решаващ момент удар на Левандовски.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Манчестър Юнайтед - Барселона!

Първо полувреме:

По-малко от 180 секунди бяха нужни на домакините да създадат първата си опасна ситуация пред вратата на гостите. Бруно Фернандеш се оказа очи в очи с Тер Стеген, след като Каземиро отне в центъра и даде начало на опасна контраатака. Опитът на португалеца обаче се отрази от тялото на германския страж.

Възпитаниците на Ерик тен Хаг продължиха с натиска и през следващите минути, но всичко за тях се обърка след четвърт час игра. Тогава Балде достигна до наказателното поле, където умело изигра създалата му се ситуация около Бруно Фернандеш. Именно той задържа в рамките на няколко секунди противниковия играч и по този начин се стигна до наказателен удар. 

Той бе моментално отсъден, а зад кълбото застана Роберт Левандовски!

ГОЛ! Полякът вкарва 99-тото си попадение в европейските клубни турнири, след като стреля в десния ъгъл. Трябва да се отбележи, че испанският страж реагира и докосна топката, но тя се озова във вратата му! 0:1!

Video edited on Kapwing

В началото на двеминутното добавено време "червените дяволи" бяха напът да получат втори гол пасив, след като пресата на гостите даде резултат и те отнеха кълбото след голяма грешка на Де Хеа. 

Възпитаниците на Шави обаче не успяха да се възползват напълно от създалата се ситуация и двамата в отбрана за домакините се справиха.

Второ полувреме:

Частта започна по подобие на първата, а именно с бърза и изключително опасна атака по посока вратата на гостите. Именно и тя върна пасива на "червените дяволи", а междувременно Фернандеш се "изплати" за грешките през първата част с асистенция към Фред. 

Той съумя да засече кълбото в наказателното поле и вкара петия си гол от началото на кампанията. 1:1!

Video edited on Kapwing

В 58-ата минута се стигна до сериозно спречкване на терена, след като Фернандеш изрита топката в тялото на падналия Де Йонг, който секунди по-рано бе спънат от Антъни. Тюрпен незабавно показа по жълт картон на портагалеца и бразилеца, а същото последва и за Серджи Роберто, който също взе участие в мелето. 

Трябва да се отбележи, че инициативата след изравнителното попадение остана изцяло за домакините, които изравниха общия резултат до 3:3 с гола на Фред от 47-ата минута.

Със сериозна възможност се отчетоха и гостите след изминаването на час игра, тъй като Кунде засече с глава кълбото след центриране от левия фланг, но Де Хеа се отчете със страхотно спасяване. 

ГОЛ! В 73-тата минута появилият се като резерва Антъни оформи обрат за домакините - 2:1! 

Video edited on Kapwing

Борбеността на "червените дяволи" даде резултат и те спечелиха борбата около левия ъгъл. Там първоначално Кунде загуби битката, а в последствие каталунците отразиха две стрелби. В крайна сметка обаче кълбото попадна в Антъни, като бразилецът с мощен удар прати топката в мрежата на Де Хеа.

Дълбоко в добавеното време Левандовски се измъкна от Каземиро и отправи удар на опразнената врата, но Рафаел Варан изби топката в последния момент.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид Де Хеа -29. Аарън Уан-Бисака 19. Рафаел Варан, 6. Лисандро Мартинес, 23. Люк Шоу 18. Каземиро, 17. Фред 25. Джейдън Санчо, 8. Бруно Фернадеш (к), 10. Маркъс Рашфорд 27. Вут Вегхорст

Барселона: 1. Марк-Андре тер Стеген  23. Жул Кунде, 4. Роналд Араухо, 15. Андреас Кристенсен, 28. Алехандро Балде - 21. Френки Де Йонг, 5. Серхио Бускетс (к), 19. Франк Кесие, 20. Сержи Роберто  22. Рафиня, 9. Роберт Левандовски

Преди мача:

Гостите от Испания имат своите значителни проблеми около стартовия състав, след като три от големите звезди на клуба ще пропуснат двубоя по всяка вероятност - Гави, Педри и Дембеле. Около домакините също се срещат подобни проблеми, като за тях на разположение няма да бъдат Ериксен, Марсиал и Ван де Беек. 

И двата клуба влизат в ключовата среща с убедителни успехи от изминалия уикенд, след като победиха съответно Лестър с 3:0 и Кадис с 2:0 в своите местни шампионати. 

Развоят на двубоя бива непредсказуем, но трябва да се отчете, че в часовете преди срещата букмейкърите все по-отчетливо фаворизират "червените дяволи" като краен победител в срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички