Дейвид Мойс: Не сме фаворит за триумф в Лига Европа, но нека футболистите ми да си го мислят


Дейвид Мойс: Не сме фаворит за триумф в Лига Европа, но нека футболистите ми да си го мислят
Снимка: Getty Images

2352 0

Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс е на седмото небе от щастие след класирането на тима на полуфиналите в Лига Европа. Чуковете треснаха с 3:0 като гост Олимпик Лион в реванша.

Така лондонският за първи път от 46-години отново е на ½-финал в евротурнирите.

"Много съм горд  от представянето на отбора. Беше вълнуващо и сензационно. Представихме се страхотно. Не спечелихме трофей тази вечер, така че нямаме много основания да подскачаме от радост наоколо, но все пак това е голям момент за нас", коментира Мойс след успеха във Франция.

Успех с 3:0 като гост в Европа и то срещу толкова силен съперник е много значим резултат. Не мисля, че някой преди мача е очаквал, че ще успеем да елиминираме Лион. Футболистите ни не се предадоха нито за момент. Разполагам със страхотна група от играчи. През последните две години направихме страхотно пътуване от борба за оцеляване във Висшата лига до полуфинал в Европейски турнир. Това е нещо изключително и нямаме търпение да продължи", продължи щастливият мениджър

Съперник на чуковете за място на финала ще е Айтрахт Франкфурт, който хвърли най-голямата сензация, елиминирайки Барселона.

"Няма да ни бъде лесно срещу германския отбор, но ще се получи здрава битка, а и ще имаме още една незабравима вечер на "Лондон Стейдиъм". За Уест Хям като клуб това и изключителен период с достигането до полуфинал в Европейски турнир. Надявам се, че ще продължим все така и скоро ще говорим за финал. Нашият отбор не е фаворит за спечелването на турнира, но искам футболистите ми  да си го мислят, защото увереността във футбола е важна", коментира шотландецът предстоящия съперник и евентуалното спечелване на трофея.   

А ето как Шави коментира отпадането на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички