Френски герой прати Лайпциг към полуфиналите в Лига Европа


Френски герой прати Лайпциг към полуфиналите в Лига Европа

2645 0

Германският РБ Лайпциг надделя с минималното 2:0 на Аталанта като гост в Бергамо и с общ резултат 4:2 продължи към полуфиналната фаза от турнира Лига Европа. Първата среща между двата тима в Лайпциг завърши при зрелищното 2:2.

За разлика от предходната седмица на „Ред Бул Арена“, то този път на „Гевис“ в Италия нямаше много попадения, но за пореден път двата отбора изнесоха страхотен футболен мач, доказвайки, че класата им в средноевропейски план е повече от солидна.

Първият гол в срещата падна в 18-ата минута, когато Кристофър Нкунку се разписа след асистенция от Конрад Лаймер и на практика точно този гол раздели двата отбора в дуела помежду им.

Аталанта не се примири с пасива си, а в 50-ата минута бергамаските имаха сериозни претенции за дузпа към реферта Матеу Лаос. След преразглеждането на удара на Руслан Малиновский в ръката на Дани Олмо, то испанецът прецени, че ръка няма и играта продължи.

Натискът на Аталанта се увеличаваше, но гол така и не се виждаше, макар създадените положения, а в заключителните минути при една контраатака Нкунку бе фаулиран в наказателното поле от Хуан Мусо. Именно френското острие на РБ Лайпциг се нагърби с изпълнението на дузпата и в 87-ата минута се видя втория гол за „биковете“.

Така те очакват победителя между Глазгоу Рейнджърс и Спортинг Брага, които ще определят победителя в късните часове на днешния ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички