Барселона отнесе лекция от Айнтрахт и напусна Лига Европа


Барселона отнесе лекция от Айнтрахт и напусна Лига Европа
Снимка: Getty Images

6160 0

Айнтрахт Франкфурт се класира за полуфиналите на Лига Европа, след като победи Барселона с 3:2 на "Камп ноу". Германският тим изигра чудесен мач, особено през първата част, когато вкара 2 попадения във вратата на Марк-Андре тер Щеген. Каталунците пък бяха бледо подобие на себе си, с изключение на няколко момента през второто полувреме.

Гостите откриха резултата рано-рано след дузпа, направена от Ерик Гарсия. Точен от бялата точка беше Филип Костич. В 36' Рафаел Буре покачи на 2:0, а третият гол бе дело също на Костич в 67'.

Каталунците успяха да се отърсят от кошмара към края на мача и Бускетс вкара един красив гол на надеждата в 90+1'. Десет минути по-късно Депай намали от дузпа, а Н'Дика остави гостите с човек по-малко след втори жълт картон. Поражението на техния стадион сложи край на серията от 15 мача без загуба на "блаугранас" с Шави начело.

Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Доста тежко начало за домакините - в 3' те получиха дузпа във вратата си заради задържане в наказателното поле, извършено от Ерик Гарсия. Защитникът получи и жълт картон, а от бялата точка Костич изведе Айнтрахт в резултата пред пълния "Камп ноу". Барселона имаше възможност за отговор в 9-ата минута, но изстрелът на Обамеянг отблизо с глава мина над вратата на Трап.

Нов шанс за изравняване беше пропилян от Барселона в 18', когато Араухо стреля фронтално на вратата, но Трап отрази удара му. Каталунците не спират да търсят начин да пробият противниковата защита и да стигнат до попадение. В 35' футболист на гостите направи чудесен пробив и успя да обстреля вратата на Тер Щеген, но ударът му не затрудни германеца.

В 37' Айнтрахт успя да увеличи преднината си на 2 гола, когато Рафаел Буре изпрати истински снаряд в мрежата на Тер Щеген, опъвайки я до скъсване, и да смълчи "Камп ноу". В първите 45 минути Барселона беше не само обезвреден, но и надигран.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На полувремето Педри, който е получил разтежение, е заменен от Френки де Йонг. Две минути след подновяването на играта Обамеянг можеше да намали пасива на своя тим, но Хинтерегер изби топката почти от крака на габонеца и предотврати възможността.

В 58' след чудесна контраатака на Айнтрахт Линдстрьом обстреля вратата на каталунците, но Тер Щеген отрази с една ръка. Малко след това играчите на домакините претендираха за дузпа заради игра с ръка на Боре, но след консултация с ВАР съдията не видя основание за такава. 

В момент, в който изглеждаше, че Барселона намираше своята игра, Айнтрахт нанесе своя трети удар. Филип Костич получи отляво и без да се двоуми, стреля по диагонал, изпращайки топката в левия ъгъл на Тер Щеген под неговия плонж - 0:3!

20 минути преди края на редовното време Шави предприе поредна смяна, надявайки се да промени ситуацията. Той пусна своята "златна резерва" Люк де Йонг на мястото на Ерик Гарсия. В 80' пък Торес беше заменен от Депай. Оливер Глазнер също предприе офанзивна смяна - пусна Хауге на мястото на Боре.

В 84' каталунците успяха да върнат едно попадение, когато след центриране в наказателното поле настъпи разбъркване пред вратата на Трап, топката стигна до Бускетс и той чукна с петичка за 1:3. След проверка обаче стана ясно, че капитанът на домакините е бил в засада и голът беше отменен. 

В заключителните минути Барселона записа два пропуска - на Араухо в 89' и на Люк де Йонг в 90+4. Между двата капитанът Серхио Бускетс успя все пак да се разпише, вкарвайки красиво от границата на наказателното поле. Това обаче не направи вечерта на каталунците по-малко горчива. 

В 90+11' Н'Дика получи втори жълт картон за нарушение срещу Люк де Йонг и пое към съблекалнята. Барселона пък получи шанс да се доближи до изравняването с 11-метров наказателен удар. При изпълнението на Депай топката премина голлинията, въпреки че срещна гредата и излезе, и резултатът стана 2:3. 

Стартови състави:

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Араухо, Бускетс, Дембеле, Педри, Алба, Торес, Мингеса, Гарсия, Обамеянг, Гави

АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ: Трап, Ндика, Якич, Костич, Хинтерегер, Камада, Роде, Туре, Боре, Линдстрьом, Кнауф

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БАРСЕЛОНА - АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ?

ПРЕДИ МАЧА
Мачът във Франкфурт беше тежък за каталунците, както и последвалата среща от Ла Лига срещу Леванте. Гостуването във Валенсия беше спечелено с 3:2 и това поддържа духа на играчите преди днешния важен двубой.
Треньорът Шави Ернандес има доста кадрови проблеми заради контузии. Той не може да разчита на Юмтити, Ваге, Фати, Роберто, Дест, Депай и Дани Алвеш, а Пике е под въпрос.
Във времето между двата мача с "блаугранас" Айнтрахт загуби от Фрайбург у дома и не успя да се доближи до зона "Европа". Треньорът на германците не може да разчита на Туту, Ахе и Рамай, а под въпрос са Сой и Ленц. 

ПРЕДИ МАЧА

Мачът във Франкфурт беше тежък за каталунците, както и последвалата среща от Ла Лига срещу Леванте. Гостуването във Валенсия беше спечелено с 3:2 и това поддържа духа на играчите преди днешния важен двубой.

Треньорът Шави Ернандес има доста кадрови проблеми заради контузии. Той не може да разчита на Юмтити, Ваге, Фати, Роберто, Дест, Депай и Дани Алвеш, а Пике е под въпрос.

Във времето между двата мача с "блаугранас" Айнтрахт загуби от Фрайбург у дома и не успя да се доближи до зона "Европа". Треньорът на германците не може да разчита на Тута, Ахе и Рамай, а под въпрос са Сой и Ленц. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички