Шави коментира отпадането на Барселона от Айнтрахт, клубът разследва какво се е случило с гостуващите фенове на "Камп Ноу"


Шави коментира отпадането на Барселона от Айнтрахт, клубът разследва какво се е случило с гостуващите фенове на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

9256 0

Един от първите въпроси, на които старши треньорът на Барселона Шави трябваше да отговори след загубата на "Камп Ноу" от Айнтрахт Франкфурт, бе този за състоянието на Педри. Младокът бе заменен на почивката от Френки де Йонг, а наставникът на каталунците определи контузията му като "лоша новина":

"Нека видим какво е състоянието му, но новината е лоша. Трябва да възстановим играчите и да продължим да се борим от понеделник", каза Шави на своята пресконференция. "Diario AS" пояснява, че проблемът на Педри е в областта на задното бедро. Следващият мач за Барса е на 18 април (домакинство на Кадис от Ла Лига).

В коментар относно самата среща-реванш от 1/4-финалите на Лига Европа и загубата от Айнтрахт с 2:3, бившият футболист на "блаугранас" призна, че отборът му не се е справил добре в предни позиции:

"Те започнаха мача с дузпа, а след това вкараха и чудесен гол. Изоставахме в общия резултат, а после дойде и третото попадение. Не се чувствахме добре. Не успяхме да възпроизведем нужното в атакуващ план. Допуснахме грешки, които в Европа се наказват. В края отбелязахме два гола, но като цяло не играхме толкова добре, колкото в предишни мачове, а те бяха много силни на контраатака. Сега трябва да се концентрираме върху първенството".

Въпреки че Барселона със сигурност ще остане без трофей през сезон 2021/22, Шави не определи случилото се на "Камп Ноу" като провал: "Опитахме се... не гледаме на случилото се като на провал. Аз го виждам като много голямо разочарование, а главната цел е да се класираме за Шампионска лига през следващия сезон".

"Не можем да си позволим да се отклоним от пътя, който следваме и да вярваме в това, което правим. Изиграхме някои добри мачове, но загубите също са част от футбола. Ако това е провал, а аз не искам да използвам тази дума, тогава ще се поучим от грешките си. Това поражение трябва да ни накара да вярваме още по-силно в нашите идеи. Всичко е въпрос на време и търпение", допълни той.

В момента каталунците са на второ място в класирането с актив от 60 точки. Лидерът Реал Мадрид е със 72, а петият Бетис има 56 пункта. До края на кампанията в Испания остават 7 кръга, но за Барса са 8 заради отложения мач с Райо Валекано (24 април, домакинство).

Интересно е да се отбележи, че на трибуните на "Камп Ноу" по време на сблъсъка с Айнтрахт присъстваха близо 30 000 гостуващи фенове, а треньорът на "блаугранас" заяви, че клубът ще провери как е възможно да бъдат продадени толкова билети на немски привърженици:

"Атмосферата не ни помогна. Очаквах да видя 70 или 80 000 наши фенове, но не беше така. Изглеждаше сякаш е финал, а публиката е разделена на две. Сбъркали сме в изчисленията, клубът проверява какво се е случило".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички