След голово шоу: Интер надви Аталанта и се бетонира в зона „Шампионска лига“ (ВИДЕО)


След голово шоу: Интер надви Аталанта и се бетонира в зона „Шампионска лига“ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12688 0

Интер надделя над Аталанта в голово шоу от 37-ия кръг в Серия А. Успехът с 3:2 на практика гарантира участие на „нерадзурите“ в следващото издание на Шампионската лига.

Хората на Симоне Индзаги събраха актив от 69 точки и изскочиха на второто място в класирането. Така без значение от резултата си в последната среща за сезона „нерадзурите“ ще финишират в Топ 4. Това ще позволи на гранда от Милано да се съсредоточи изцяло към финала на Шампионската лига срещу Манчестър Сити.

Аталанта остана на петата позиция с 61 пункта. По всяка вероятност поражението от Интер ще остави „Богинята“ извън местата, осигуряващи квоти за турнира на богатите.

Мачът на „Джузепе Меаца“ започна с натиск на домакините и два гола от съблекалнята. Секунди след първия съдийски сигнал на Даниеле Орсато се стигна до попадение във вратата на „бергамаските“. Лаутаро изведе Ромелу Лукаку и той матира Спортиело – 1:0.

Video edited on Kapwing

Още в 3-ата минута резултатът стана 2:0. Федерико Димарко тресна лявата греда, но Николо Барела с добавка вкара в мрежата.

Video edited on Kapwing

Гостите се върнаха в мача в 36-ата минута. Марио Пашалич реализира за 2:1, след като топката се озова у него след рикошет.

След почивката мачът продължи да бъде интересен и напрегнат. Все пак в 77-ата минута везните наклониха сериозно в полза на Интер. Лаутаро Мартинес бе изведен очи в очи със Спортиело и опъна мрежата – 3:1.

В първата минута на добавеното време Луис Муриел стреля от около 20 метра, Онана не се намеси по най-добрия начин, топката рикошира в дясната греда и се озова зад голлинията -3:2. За повече нямаше време и Интер спечели двубоя, който със сигурност гарантира на отбора участие в Шампионска лига през следващата кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички