Гуардиола за "впечатляващия" Интер: Всички ме предупредиха да съм нащрек


Гуардиола за "впечатляващия" Интер: Всички ме предупредиха да съм нащрек
Снимка: Getty Images

2233 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че е "впечатлен" от представянето на Интер и смята, че "нерадзурите" могат да победят неговия тим във финала на Шампионска лига. Интер ще се срещне с шампиона на Висшата лига в заключителната среща в Истанбул на 10 юни.

Това е първият европейски финал за "нерадзурите" от сезон 2009/10, когато те вдигнаха "Купата с големите уши" с Жозе Моуриньо начело. "Започнах да гледам няколко минути от Интер, някои ситуации и съм впечатлен", каза Гуардиола пред Gazzetta.

"Всички ми казаха да съм нащрек"

"Това, което правят, както и езикът на тялото им са впечатляващи. След като ги гледах, се обадих на няколко мои приятели в Италия, за да ги попитам какво мислят. Всички ми казаха да бъда нащрек, защото са много сериозни. Това вече го бях разбрал, като гледах тези няколко минути и определени ситуации".

"Разбира се, Интер може да ни победи, те вече спечелиха този трофей три пъти, а ние никога не сме го правили. Затова искаме да играем по-добре, за да не се повтори това“, продължи бившият наставник на Барселона, който спечели веднъж в Шампионска лига като треньор на каталунците и загуби финала през сезон 2020/21 начело на Сити.

Похвали към италианския футбол

Интер е само един от трите клуба от Серия А, които стигнаха до европейски финал този сезон. Рома на Моуриньо ще се изправи срещу Севиля в Лига Европа, докато Фиорентина ще срещне Уест Хям във финала на Лигата на конференциите.

"Не е съвпадение, че има три италиански клуба на европейските финали, а други стигнаха до полуфиналите. Играх в Италия, познавам манталитета. Не забравяйте, че Серия А беше най-добрата лига в света преди 20 години, всички играчи и треньори искаха да бъдат там. Освен това Италия спечели Световната купа четири пъти. Те все още имат този манталитет, ето защо финал срещу италиански клуб е труден", допълни Гуардиола. От УЕФА пък вече обявиха, че рефер на финала ще е същият съдия, който свири и финала на Световното първенство по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички