Късна драма измъкна шампиона Наполи от резил срещу 10 от Интер (ВИДЕО)


Късна драма измъкна шампиона Наполи от резил срещу 10 от Интер (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1235 0

Наполи се наложи с 3:1 срещу Интер в дербито от 36-ия кръг на Серия А. Двубоят на "Диего Армандо Марадона" бе изключително драматичен, но шампионът на Италия не сбърка срещу 10 от "нерадзурите".

През първата част се стигна до няколко положения пред вратата на Интер, които обаче бяха изпуснати от Ангиса. В 41-ата минута обаче гостите останаха с човек по-малко, тъй като Роберто Галардини си изкара втори жълт картон и бе изгонен от главния арбитър.

Ангиса се реваншира за пропуските си през първата част, вкарвайки в 67'. Той се превърна в адресат на чудесен пас и с хубав удар от границата на наказателното поле откри резултата. Само 12 минути по-късно Джовани Симеоне удвои, но впоследствие попадението бе отменено поради фал в атаката.

Video edited on Kapwing

В 82-ата минута Федерико Димарко прати топката в краката на Ромелу Лукаку, а белгиецът не сбърка, връщайки драмата в самия край. Последната дума обаче имаха шампионите. Джовани Ди Лоренцо вкара невероятен гол в 85'. Той получи пас, създаде си пространство сам и със силен удар матира Андре Онана за 2:1. В добавеното време на срещата пък Джанлука Гаетано се разписа, оформяйки крайното 3:1.

След седмица шампиона Наполи, който е с 86 точки ще гостува на Болоня, а четвъртият Интер (66 т.) ще мери сили с Фиорентина като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички