Скритите игри в Ювентус нямат край: "Изплува" и фиктивен договор


Скритите игри в Ювентус нямат край: "Изплува" и фиктивен договор
Снимка: Getty Images/Guliver

1378 0

Разследването на предполагаемите финансови нередности в Ювентус събира огромни количества доказателства – подслушани телефонни разговори и документи, взети при направени обиски в офисите.

Намерени са и тайни споразумения, свързани с официални трансфери, които обаче са останали извън официалните счетоводни книги. Копие от един такъв договор бе публикуван от Стефано Фелти, директор на вестник Il Domani. В споразумението става ясно, че с продажбата на футболиста Деян Кулушевски в Ювентус Аталанта се съгласява да купи играч на „бианконерите“ за 3 млн евро.

„Аз, долуподписаният Лука Перкаси, действащ като генерален директор на Аталанта B.C. S.p.A ("Аталанта"), във връзка с окончателния трансфер на играча Деян Кулушевски в Ювентус F.C. S.p.A. ("Ювентус"), се задължавам да закупя играч от Ювентус - предложен от клуба - на стойност 3 млн. евро + ДДС не по-късно от 30.06.2020 г.“

„Бианконерите“ купиха Кулушевски за 35 млн. евро през 2020 година. Към сделката бяха предвидени и 9 млн. евро бонуси. След това клубът от Торино остави играча под наем в Парма до 30 юни.

От Аталанта изглежда, че са изпълнили уговорката от договора. През юни 2020 година „бергамаските“ привличат Симоне Мураторе за 7 млн. евро, от което Ювентус регистрира капиталова печалба от 6 млн. евро. Мураторе обаче няма нито една изиграна минута с фланелката на Аталанта – той бива даден под наем в Реджана, а след това и на португалския Тондела.

Кулушевски също не остава дълго в Ювентус. През януари 2022 година преминава под наем в английския Тотнъм с опцията за закупуване.

Оказва се, че клубът от Торино е имал и тайни споразумения, касаещи заплатите на играчите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички