Примката се затяга: УЕФА започна официално разследване срещу Ювентус


Примката се затяга: УЕФА започна официално разследване срещу Ювентус
Снимка: Getty Images

1206 0

УЕФА официално започна разследване срещу Ювентус за нарушения на финансовия феърплей и на правилата за лицензиране.

Прокурорите разследват счетоводството и изявленията, направени пред финансовите пазари в периода от 2018 до 2022 година, съобщава Eurosport. На фокус са трансферите на футболистите, както и заплатите. Разследва се дали заплатите са били спрени по време на пандемията от Covid-19, или просто са били отложени.

Първата камара на CFCB (орган за финансов контрол на клубовете) днес започна официално разследване на ФК Ювентус за потенциални нарушения на правилата за лицензиране на клубовете и финансовия феърплей“, се съобщава в официалното изявление на УЕФА, публикувано на 1 декември.

На 23 август 2022 г. Първата камара на CFCB сключи споразумение с ФК Ювентус. Това споразумение беше сключено въз основа на предварително представената от клуба финансова информация, отнасяща се до финансовите години, приключващи през 2018, 2019, 2020, 2021 и 2022 г. В случай че след приключването на това разследване финансовото състояние на клуба значително се различава от това, което Първата камара на CFCB е оценила към момента на сключване на споразумението, или ако възникнат или станат известни нови и съществени факти, Първата камара на CFCB си запазва правото да прекрати споразумението, да предприеме всички правни стъпки, които счита за подходящи, и да наложи дисциплинарни мерки в съответствие с приложимите процедурни правила на CFCB на УЕФА. Първата камара на CFCB ще си сътрудничи с националните органи и няма да прави допълнителни коментари по въпроса, докато тече разследването“, се съобщава от УЕФА.

От Ювентус заявиха, че „остават убедени, че клубът винаги е действал коректно“ и че твърденията на прокуратурата „не изглеждат нито обосновани, нито съобразени“. Разследването започва едва няколко дни след като целият борд на Ювентус подаде своите оставки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички