"Бомбата" в Ювентус е ФАКТ, а Андреа Аниели написа: По-добре да напуснем всички заедно


"Бомбата" в Ювентус е ФАКТ, а Андреа Аниели написа: По-добре да напуснем всички заедно
Снимка: Getty Images/Guliver

3268 0

В понеделник вечер (28 ноември) италианският футбол бе разтърсен от слуховете, че всички членове на борда на директорите на Ювентус, както и самият президент - Андреа Аниели, са подали своите оставки...

Малко по-късно се появи и потвърждението на тази информация от страна на "бианконерите", от което стана ясно, че причината за тези ходове не са лоши финансови резултати или нещо подобно, а по-скоро разследванията, които се водят срещу клуба заради осъществяването на съмнителни трансфери и завишаване на цените на футболисти.

"Като се има предвид голямото значение и уместността на висящите правни въпроси и техническото счетоводство, членовете на борда прецениха, че в интерес на клуба е да препоръчат на Ювентус да осигури нов Борд на директорите, който да се справи с тези проблеми. Ювентус ще продължи да си сътрудничи с разследващите органи, без да се засяга защитата на своите права във връзка със спорове срещу финансовите отчети и комуникациите на компанията", се казва в изявлението на Юве.

От друга страна се допълва, че вече е избран нов генерален директор в лицето на Маурицио Сканавино. Събранието на акционерите, което трябваше да се проведе на 27 декември, пък ще се състои на 18 януари 2023 година, а на него ще бъде определен и нов борд на директорите!

Вече бившият президент на Ювентус - Андреа Аниели, също излезе с публикация, в която заявява, че "Когато играеш или работиш в Ювентус, винаги целта е една: Победа" и след това припомня успехите, които клубът е постигнал в последните години.

По-нататък се чете: "Когато не сме обединени, това дава шанс на противниците ни да ни наранят, а това може да бъде фатално. В тези моменти трябва да имаш остър ум, за да ограничиш загубите. Намираме се в деликатен момент за клуба и това обединение бе загубено. Затова е по-добре да напуснем всички заедно и да дадем шанс да дойде нов екип, който да обърне хода на играта".

*Андреа Аниели беше президент на Ювентус от 2010 г. насам. За времето на неговото управление отборът спечели 9 шампионски титли. Павел Недвед, един от най-успешните чешки футболисти в последните 30 години, пък стана вицепрезидент на клуба през 2016 година. Освен тях двамата, другите напускащи са изпълнителният директор Маурицио Аривабене, както и членовете на управата Лорънс Деброа, Масимо Дела Раджионе, Катрин Финк, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио, Джорджо Такиа и Сузане Хейууд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички