Истината започва да излиза наяве: Скрити схеми в Ювентус и заплати "под масата" разкъсват "бианконерите" (ОБЗОР)


Истината започва да излиза наяве: Скрити схеми в Ювентус и заплати "под масата" разкъсват "бианконерите" (ОБЗОР)
Снимка: Getty Images

979 0

Сериозен престой зад решетките – това е евентуалният развой на ситуацията за ръководството на Ювентус, ако се докаже, че клубът наистина е превеждал заплати „под масата“.

Началото на проблемите за „бианконерите“

На 28 март 2020 година беше обявено, че играчите са се съгласили да се откажат от заплатите си. Всичко това се случва в разгара на възникналата пандемия от Covid-19. Плащанията бяха „паузирани“ за 4 месеца (от март до юни), като се очакваше това да спести 90 млн. евро на клуба. Въпросното решение оказа ефект и върху фондовата борса и акциите на италианския гранд се повишиха с повече от 5%. Това обаче се оказва началото на една не толкова хубава история, чието развитие се наблюдава в момента.

Заплатите са били спрени… донякъде

Обвиненията в момента се основават на това, че всъщност клубът е стигнал до компромисен вариант с изплащането на необходимите суми. Той тайно се е съгласил да преведе въпросните заплати на играчите си, но не по толкова виден начин, а под формата на бонуси през предстоящите сезони.

Решението – тайни споразумения

Разследващите в момента органи са открили голям брой документи, които разкриват именно тази практика. Според Il Fatto Quotidiano 17 играчи са участвали в схемата с тайните плащания. 11 са подадените споразумения, в които става въпрос за сума малко над 30 млн. евро. На шест от документите са седели подписите както на ръководството на клуба, така и на някои от играчите. На четири от тях – единствено подписите на Ювентус, а последният документ не е бил подписан от нито една страна.

„Цената“ на тези тайни споразумения

Според La Repubblica тази практика би била равностойна на манипулиране на фондовата борса, престъпление, което може да доведе след себе си до 12 години затвор. Ако се окаже, че обвиненията са основателни, това би обяснило защо Андеа Аниели и целият борд на директорите подадоха своите оставки.

Към момента обаче стигането до затвор изглежда малко вероятно. по-възможният сценарий на ситуацията би бил да се наложат глоби на Ювентус и евентуално отнемане на точки.

В полза на клуба обаче не работят и изтеклите разговори на Андреа Аниели.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички