Загробването на Ювентус продължава: Тайни разговори на Андреа Аниели излязоха на бял свят


Загробването на Ювентус продължава: Тайни разговори на Андреа Аниели излязоха на бял свят
Снимка: Getty Images/Guliver

1397 0

Ситуацията около Ювентус продължава да се усложнява. Бордът на директорите подаде оставка в понеделник, а малко след това УЕФА официално започна да води разследване срещу италианския клуб. Изтекли са и тайни разговори между Андреа Аниели и Маурицио Аривабене.

Начинът, по който двамата разговарят, разкрива, че са знаели, че правят нещо под носа на властите. Въпросните изтекли записи са от септември 2021 година. Според информация на La Repubblica на единия от тях се чува как Аниели казва на Аривабене: „Не беше само заради Covid и го знаем добре. От друга страна, наводнихме колата си с амортизация и най-вече с л****, защото всичко, за което не можем да говорим, е отдолу“.

Този запис навежда на мисълта, че Аниели е знаел, че прането на пари не се извършва само заради финансовото влияние, което Covid-19 оказа, а заради лошото управление на финансите на клуба като цяло.

Corriere della Sera пък дава информация за друг разговор, който се води между Джон Елкан и Андреа Аниели.

„Винаги сме поемали рискове и управителният съвет винаги е бил информиран. И винаги са били намирани решения“, казва бившият президент.

На това Елкан отговаря, като се позовава на капиталовите печалби: „Да, но както си спомняш, каза, че в крайна сметка от спортното ръководство имаше, (...) те се разшириха. Има цяла поредица от дейности, които те са извършили“.

След което Аниели продължава: "Точно така, прекомерно използване на инструмента за капиталови печалби: ако пазарът се срине, се срине! Това е факт."

В друг разговор пък Елкан разговаря с Аниели, като обект на коментари става Масимилиано Алегри: „Той трябва да внимава да не каже, че политиката, която е била предприета през последните години, е била глупава, много пари са били похарчени за играчи, които не познаваме“.

Какви точно разследвания и мерки ще предприеме УЕФА - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички