Оттеглянето на ръководството поставя Алегри в шах: Ювентус ще наблюдава трансферния прозорец отстрани


Оттеглянето на ръководството поставя Алегри в шах: Ювентус ще наблюдава трансферния прозорец отстрани
Снимка: Getty Images

815 0

В понеделник вечер (28 ноември) стана ясно, че всички членове на борда на директорите на Ювентус са подали своите оставки. Андреа Аниели, президентът на клуба, също е взел въпросното решение. Вероятността обаче това да се отрази на „бианконерите“ негативно в трансферен план изобщо не е малка.

Италианският клуб обяви, че новият борд на директорите ще бъде назначен на 18 януари. Това означава, че през по-голямата част от трансферния прозорец няма да има кой да взема важните решения.

Временно начело на клуба остава единствено изпълнителният директор Маурицио Аривабене. За нов генерален директор е избран Маурицио Сканавино. На практика всичко това означава, че Ювентус няма да има президент почти до края на януарския трансферен прозорец. В такъв хаотичен за италианския тим период големите инвестиции са малко вероятни.

Друга ключова причина за евентуалния провал на трансферния пазар е и финансовото състояние на клуба. Ювентус отчита рекордни загуби през последните месеци и не може да си позволи да харчи прекалено много. Все още не е ясно и как въпросното решение на борда на директорите ще се отрази на финансовото състояние на клуба в близкото бъдеще.

Какво седи в основите на взетото решение от управата на клуба - вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което...

Реклама
Най-четени новини

виж всички