Световен шампион вкара за Интер и продължи пропадането на Милан (ВИДЕО)


Световен шампион вкара за Интер и продължи пропадането на Милан (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2668 0

Интер победи с 1:0 Милан в 235-ото издание на "Дерби Дела Мадонина" в среща от 21-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата отбеляза световният шампион с Аржентина - Лаутаро Мартинес в 35' на срещата. 

Двубоят започна с битка повече в центъра на терена, докато символичните домакини не успяха да наложат темпото си и започнаха да контролират срещата. Преди да отбележи своето попадение Лаутаро Мартинес пропусна две чисти положения, докато 10 минути преди края на първата част Чалханоглу не "залепи" топката на главата на аржентинеца, който остави без алтернатива Татарушано. 

Футболистите на Милан изиграха много слаб мач, като не отправиха нито един точен удар към вратата на съперника и по никакъв начин не затрудниха Андре Онана. Единствените две по-добри положения бяха през втората част при преки свободни удари, но Тео Ернандес и Оливие Жиру не намериха очертанията. 

Още две попадения на Интер бяха отменени в края на срещата - едното заради фал в атака на Ромелу Лукаку, другото заради засада на Лаутаро Мартинес.

При това положение Интер застава еднолично на втората позиция в Серия А с 13 точки по-малко от Наполи, докато битката за местата в Шампионска лига става още по-завързана, тъй като Милан, Аталанта, Лацио са с по 38 пункта, а Рома е с 40 на третото място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лаутаро Мартинес отправи първия удар към една от двете врати във 2' на срещата, но дистанцията бе голяма, а шутът - неточен. Интер започна по-интензивно срещата и аржентинския нападател нахлу от ляво, стреляйки към вратата на Милан, но Татарушану направи страхотно спасяване и изби в корнер. 

В 14' нескопосано изчистване от страна на "росонерите" доведе до овладяване на топката от страна на Лаутаро, който подаде към Джеко, който бе бутнат в наказателното поле, но реферът не показа бялата точка, въпреки претенциите на "нерадзурите".

В следващите 10-ина минути топката се разиграваше в средата на терена без абсолютно никаква по-голяма опасност пред който и да е от вратарите. Милан нямат нито един удар към противниковата врата. В 29' Шкриниар, получи страхотно центриране от свободен удар и насочи топката с глава, но не достатъчно добре и тя прелетя над напречната греда. 

ГОЛ! По-настоятелната игра на Интер даде резултат в 35' на срещата. При изпълнението на поредния корнер за домакините, Чалханоглу центрира перфектна топка, която "легна" на главата на Лаутаро Мартинес, който отбеляза страхотно попадение. 

Video edited on Kapwing

В добавеното време на първата част, Чалханоглу опита да изненада стража на Милан като при центриране от корнер отправи топката директно към вратата на Татарушану, което се случва за втори път в рамките на срещата. За щастие на "росонерите", румънският страж е много внимателен. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на двубоя започна по идентичен начин, но Стефано Пиоли се опита да направи разлика, пускайки Брахим Диас на мястото на Месияш, както и Рафаел Леао и Салемакерс. В 64' Интер отново имаше шанс за попадение, но атакуващия футболист не успя да овладее топката и тя излезе в аут.

В 68' Милан най-накрая успя да се възползва от грешка на съперника в средата на терена и опита контраатака, но Ачерби успя да я спре за сметката на жълт картон. Прекият свободен удар бе изпълнен от Тео Ернандес, но от близо 30 метра топката излетя в аут. 

"Росонерите" успяха да задържат владението на топката и Брахим Диас получи възможност за удар извън наказателното поле, който по никакъв начин не затрудни Андре Онана. 

В 84' попадение на Ромелу Лукако, който се появи като резерва бе отменено заради нарушение в атака. Белгиецът изблъска защитник на съпернковия тим и при падането на двамата успя да се извърти и да отбележи страхотен гол, но реферът свири фал за Милан. В 90' втори гол на Лаутаро Мартинес бе отменен заради засада. 

Къде да гледаме Интер - Милан по ТВ?

Стартови състави:

Интер: Онана - Бастони, Ачерби, Шкриниар - Димарко, Мхитарян, Чалханоглу, Барела, Дермиан - Мартинес, Джеко

Милан: Татарушану - Габия, Кяер, Калулу - Калабрия, Месиаш, Тонали, Крунич, Ернандес - Жиру, Ориги

ПРЕДИ МАЧА

Определено Интер влиза като отбора в по-добра форма в днешното дерби. Момчетата на Симоне Индзаги са в серия от 4 победи и 1 загуба във всички турнири. Милан пък има 4 загуби и едно равенство в последните си пет.

Двата тима се изправиха един срещу друг за Суперкупата на Италия на 18 януари. Тогава Интер се наложи с класика - 3:0, а попаденията вкараха Федерико Димарко, Един Джеко и Лаутаро Мартинес.

В момента Интер се намира на втората позиция, изоставайки на 16 точки от първия в таблицата - Наполи. Шампионите на Италия пък са пети с актив от 38 пункта.

Главен арбитър на дербито ще бъде Давиде Маса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички